У Львові госпіталізували п’ятеро людей через отруєння чадним газом

У Львові госпіталізували п’ятеро людей через отруєння чадним газом

Барокамера
Барокамера, у якій проводять лікування при отруєнні чадним газом. Суспільне Львів

21 квітня у Львові трапилося два випадки отруєння чадним газом. П’ятьох людей госпіталізували до обласної клінічної лікарні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У квартирі на вулиці Окружна отруїлись чадним газом дві жінки, віком 18 та 43 роки, та 45-річний чоловік. Також у квартирі на вул. Роксолани 24 отруїлись чадним газом дві жінки, віком 26 років.

"Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 26 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 68 людей, з них 22 – діти. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки", – повідомили у міськраді.

Симптоми отруєння чадним газом

Медики наголошують, чадний газ, потрапляючи у кров, витісняє молекули кисню, які необхідні для нормальної роботи людського організму, тому може призвести до отруєння та смерті.

Ознаками отруєння чадним газом є інтенсивний головний біль, загальна слабкість і сонливість, запаморочення і блювота. У випадку появи таких симптомів потрібно вимкнути усі прилади горіння, вийти на вулицю, викликати "швидку" та газову аварійну службу.

На початок