На Львівщині висадили липову алею довжиною понад 17 кілометрів

На Львівщині висадили липову алею довжиною понад 17 кілометрів

липова алея, саджанець
Висадка липової алеї, 21 березня 2024. Пресслужба Львівської ОВА

Сьогодні, 21 березня, на Львівщині висадили липову алею довжиною понад 17 кілометрів. Вона стала найдовшою липовою алеєю в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Алею довжиною понад 17 кілометрів висадили обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Вона складається з майже 1750 саджанців. Локацію назвали "Алея Героїв України".

Дерева висадили до 150-річчя Національного лісотехнічного університету й до Міжнародного дня лісів. Над алеєю працювали кілька годин.

липова алея, Львівщина
Учасники акції з висадки липової алеї, 21 березня 2024 року. Пресслужба Львівської ОВА

Представники Книги рекордів України зафіксували, що новостворена липова алея є найдовшою в Україні. Попередній рекорд також встановили на Львівщині — у 2018 році висадили липову алею довжиною 5 кілометрів 750 метрів у селі Великі Мости Червоноградського району.

"Обабіч відремонтованої дороги не було жодного деревця, тому ми запропонували висадити упродовж кількох кілометрів 1500 тисячі саджанців липи. У літню пору вона зможе захистити нас від спеки, а взимку — уберегти дорогу від снігових заметів. Важливо, що на цю акцію з обласного бюджету не витратити жодної гривні, усі матеріали, в тому числі саджанці, надали лісівники Львівщини", – розповіла т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

На початок