На три тижні раніше: у Львівській області стартувала посівна кампанія 2024

На три тижні раніше: у Львівській області стартувала посівна кампанія 2024

На три тижні раніше: у Львівській області стартувала посівна кампанія 2024
. Фото ілюстративне: пресслужба Львівської ОВА

На Львівщині стартувала посівна кампанія 2024 року. В окремих районах області аграрії розпочали посів ранніх ярих зернових культур. Завдяки теплій погоді у другій половині зими посівна стартувала майже на 3 тижні раніше, ніж рік тому.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, перші площі посіву під ярою пшеницею та ярим ячменем з’явились у Червоноградському та Стрийському районах області. Посів гороху та вівса орієнтовно розпочнеться за півтора-два тижні.

За даними обласного департаменту агропромислового розвитку, посівна площа ранніх зернових і зернобобових культур, а саме ярої пшениці, ярого ячменю, вівса та гороху становитиме 44,1 тис. га. Це 6%  від загальної посівної площі Львівської області у 2024 році.

"Цьогорічні погодні умови дали можливість нашим аграріям розпочати посівну на 19 днів раніше, ніж у минулому році. Також погода сприяє проведенню повторного ранньо-весняного підживлення озимих культур. Тобто можемо говорити про доволі непогані умови на старті", – каже директорка департаменту Тетяна Гетьман.

У 2024 році посіви під озимими культурами на Львівщині збільшились на 2,9%. Цього вдалося досягнути насамперед за рахунок розширення площ під озимою пшеницею, озимим ячменем та озимим житом.

В структурі посівів ярих культур насамперед очікують збільшення площ під технічними культурами. За прогнозами, рекордсменом за зменшенням посівних площ може стати кукурудза.

На початок