"Хай допоможе очистити шлях": на Львівщини парафіяни храму передали військовим міношукач

"Хай допоможе очистити шлях": на Львівщини парафіяни храму передали військовим міношукач

На Львівщині парафіяни храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ передали військовослужбовцям вже третій міношукач. Загалом їхня вартість становить близько сто тисяч гривень. Придбали міношукачі з пожертв людей.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Після літургії у храмі Успіння Пресвятої Богородиці Православної церкви України міношукач передали представникам Першої окремої бригади імені князя Лева.

"Ми передаємо вже третій апарат для розмінування. Це те, що допоможе очистити шлях, для того, щоб перейшли наші воїни Дніпро і красиво пішли в інший бік — до кордонів України", — каже настоятель храму Ігор Бурмило.

Священнослужителі храму
Священнослужителі храму. Фото: Суспільне Львів

Загалом вартість трьох міношукачів становить близько сто тисяч гривень, говорить Ігор Бурмило.

"Ми не можемо придбати якусь бойову зброю, то ось зупинилися на апаратах розмінування. Окрім того, з бригадою в нас налагодилися такі певні відносини. Як подивилися, що третій міношукач, то ми могли б вже щось грандіозне купити, але ми будемо далі купувати всі решта, які їм треба речі", — розповідає настоятель храму.

Настоятель храму Іван Бурмило
Настоятель храму Іван Бурмило. Фото: Суспільне Львів

Допомогли придбати міношукачі парафіяни.

"Давали пожертву на церкву, а тепер дізналися, що для воїнів. Ви знаєте, я дуже вдячна, що люди дають пожертви, і я дала в тому числі за наших воїнів, за Україну. Дуже шкода їх. Все добро, злагода і любов, хай все перейде нашим воїнам, шоб вони щасливо живими вернулися додому", — каже прихожанка храму Іванна Івануса.

Капітан Дем’ян Брезіцкий зазначає, завдяки попереднім двом міношукачам військові Першої окремої бригади обстежили близько 300 гектарів полів на деокупованих територіях. Наразі вони працюють на Миколаївщині.

"Звільняють, обстежують, знищують вибухонебезпечні предмети на сільськогосподарських угіддях деокупованих територій", — говорить Дем'ян Брезіцкий.

Капітан Дем'ян Брезіцкий
Капітан Дем'ян Брезіцкий. Фото: Суспільне Львів

Раніше до збору для військових долучилися парафіяни собору Івана Хрестителя, що на Сихові. Вони передали 126 тисяч гривень на дрони.

На початок