У Львові прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою близько 1 кг

У Львові прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою близько 1 кг

У Львові прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою близько 1 кг
Одномісячна Юстина, яку прооперували у Львові. Фото: Перше ТМО Львова

Львівські хірурги прооперували немовля із Стрия. Дівчинка народилась із вродженою вадою: у дитини була пухлина вагою близько 1 кг.

Про повідомили у Першому ТМО Львова.

Вроджену ваду, крижово-куприкову тератому, лікарі діагностували у дитини на 16-му тижні вагітності. Батьки вирішили народжувати у Львові. Дівчинку назвали Юстиною, на третій день після народження її прооперували.

"Аби мінімізувати крововтрату, хірурги спершу визначили, які судини живлять пухлину кров’ю і лише потім взялися її видаляти. Лікарі успішно висікли утворення, що важило близько кілограма та становило 25% маси тіла немовляти. Пухлину видалили разом із куприком та частиною крижової кістки, що є світовим стандартом для таких оперативних втручань", — йдеться у повідомленні.

У Львові прооперували немовля, яке народилося із пухлиною вагою 1 кг
У Львові прооперували немовля на третій день після народження. Фото: Перше ТМО Львова

На місці, де локалізувалась тератомаПухлина, яка складається з різних типів тканин, які є похідними різних зародкових листків, присутність яких нехарактерна для тих органів або анатомічних областей організму, в яких розвивається пухлина, утворився дефект м’яких тканин. Щоб його закрити, спеціалісти також провели дитині шкірну пластику.

"З сусідніх ділянок вони вирізали шкірні клапті і вживили їх у тому місці, де була пухлина. Подібні пластики немовлятам виконують не часто, бо з пухлинами таких великих розмірів діти народжуються досить рідко", — пояснили у Першому ТМО.

Операція тривала близько 5 годин і минула успішно. Після хірургічного втручання у дитини повністю збереглася функція тазових органів. Юстина разом із батьками вже повернулася додому у Стрий. Післяопераційний період також минув без ускладнення.

На початок