На Львівщині померла жінка, яка отруїлася грибами

На Львівщині померла жінка, яка отруїлася грибами

На Львівщині померла жінка, яка отруїлася грибами
. ФОТО: Getty Images (ілюстративне)

На Львівщині померла 73-річна жінка, яка отруїлася грибами. Це перший летальний випадок після отруєння грибами у області.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

"На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на 7-мий день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла", — розповіла лікарка із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Жукровська.

За її словами, 76-річний чоловік загиблої перебуває у стані середньої важкості та надалі отримує необхідну допомогу.

Подружжя з Трускавця споживало власноруч заквашені "грузді""Груздь" або хрящ-молочник справжній (Lactarius resimus (Fr.) Fr.) — їстівний гриб з родини сироїжкових, що є їстівними грибами.

Як повідомили Суспільному у пресслужбі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України напередодні, жінка потрапила до лікарні на третій день після того, як поїла гриби, хоча симптоми отруєння з’явилися вже наступного дня: болі у животі та діарея.

Її госпіталізували до інфекційного відділення однієї з районних лікарень області. Однак через 4 доби стан жінки погіршився і її перевели до відділення інтенсивної терапії.

У чоловіка такі ж скарги з’явилися через тиждень після споживання грибів. Його госпіталізували 11 вересня, у понеділок. Стан медики оцінюють як середньої важкості.

На початок