У Львові запрацював рекрутинговий центр 3 штурмової бригади

У Львові запрацював рекрутинговий центр 3 штурмової бригади

У Львові запрацював рекрутинговий центр 3 штурмової бригади
. Фото: Львівської міської ради

У Львові у суботу, 22 липня, відкрили рекрутинговий центр 3 окремої штурмової бригади. Відтепер ті, хто хочуть стати добровольцями, не повинні їхати на співбесіду до столиці. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

У бригаді кажуть, що перед відправленням у зону бойових дій новобранці проходять двомісячну військову підготовку. Для того, щоб приєднатися до лав Третьої штурмової бригади, потрібно заповнити анкету. Після цього потенційного кандидата запросять на співбесіду та фізтест у рекрутинговий центр.

Після співбесіди та позитивної резолюції, кандидат подає необхідні документи у військову частину. Після зарахування – проходить базову військову підготовку. Опісля — проводить 30 днів у навчальному центрі. Далі – 5-тижневий "курс молодого бійця", який проводять ветерани бригади та досвідчені інструктори.

Після понад двомісячного навчання, боєць вирушає до свого підрозділу. Новобранець може обрати для себе той чи інший підрозділ бригади.

"Це може бути піхота, механізований чи штурмовий батальйони — є можливість обрати. Наша бригада вже шість місяців перебуває на бахмутському напрямі. У нас дуже високий рівень підготовки. Наше командування — це ветерани "Азову", ССО, тобто, люди, які брали участь у бойових діях з 2014 року,  які мають досвід та мають гарні організаційні здібності. Наша бригада на 80% складається з добровольців і на полі бою показує гарний результат", — каже керівник рекрутингового центру Третьої окремої штурмової бригади Тарас Корженко.

Що відомо про 3 окрему штурмову бригаду

Третя окрема штурмова бригада — підрозділ Збройних Cил України, сформований 9 березня 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони "Азов", що почав створюватися у Києві з перших днів російського вторгнення 2022 року. 26 січня 2023 перетворений на окрему штурмову бригаду Сухопутних військ ЗСУ.

На початок