Двом захисникам зі Львівщини посмертно присвоїли звання Героя України

Двом захисникам зі Львівщини посмертно присвоїли звання Героя України

Двом захисникам зі Львівщини посмертно присвоїли звання Героя України
. Фото ілюстративне: Офіс президента

Двом військовим 125 бригади Сил тероборони ЗСУ Тарасу Довгуну та Миколі Макаревичу посмертно присвоїли звання Героя України. Чоловіки загинули під Бахмутом. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами командира 125 бригади Артура Горбенка, Тарас Довгун був у бригаді з перших днів війни. З червня 2022 року захисник виконував завдання в "гарячих" точках. Від початку року брав участь у боях в Бахмуті Донецької області. Наприкінці січня впродовж кількох діб Тарас разом з побратимами вів стрілецькі бої під постійними артилерійськими, мінометними та танковими обстрілами. Проте 26 січня отримав смертельне поранення.

"Декілька діб солдат Довгун вів безперервний бій з противником, використовуючи усі наявні види озброєння, особисто знищив більше ніж 15 противників. Отримавши критичні поранення надав медичну допомогу собі та побратиму, продовжив бій та виявив неймовірну твердість духу та героїзм", – каже генерал-лейтенант Артур Горбенко.

Тарас Довгун
Тарас Довгун. Фото: Зимноводівської територіальної громади

Микола Макаревич вступив до 125 бригади у березні 2022 року. З червня виконував завдання в районах ведення бойових дій. З січня чоловік брав участь у боях за Бахмут. У березні захисник отримав множинні осколкові поранення через вибух міни. Попри важкий стан надав домедичну допомогу побратимам. Загинув у автомобілі евакуації.

Микола Макаревич
Микола Макаревич. Львівська міська рада

На початок