Зробив кар'єру на підроблених документах про освіту. На Львівщині чоловіка підозрюють у шахрайстві

Зробив кар'єру на підроблених документах про освіту. На Львівщині чоловіка підозрюють у шахрайстві

Зробив кар'єру на підроблених документах про освіту. На Львівщині чоловіка підозрюють у шахрайстві
Підроблені дипломи кандидата та доктора наук. Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Мешканця Львівщини правоохоронці підозрюють у підробці документів про здобуття кандидата юридичних наук, а також доктора юридичних наук. Це дало змогу мешканцю Львівського району збудувати кар'єру. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції у Львівській області.

Завдяки підробленим документам псевдонауковець зміг отримати вчені звання доцента та професора, наукові ступені кандидата наук та доктора наук, почесне наукове звання.

"У 2009 році мешканець Львівського району, якому на той час було 45 років, для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук. Документ був нібито виданий йому престижним столичним університетом. Отримавши посаду, він регулярно отримував усі передбачені виплати", — повідомили у відділі комунікації Національної поліції у Львівській області.

У 2012 році чоловік надав керівництву вишу ще один підроблений диплом того ж університету — Диплом доктора юридичних наук. Після цього "науковець" отримав вчене звання професора і підвищення по службі. У цьому навчальному закладі чоловік пропрацював до 2016 року, після чого перейшов на роботу в інший львівський ВНЗ, де до 2022 року очолював одну з кафедр.

Під час своєї діяльності чоловік також отримував належні до наукового ступеня виплати. Загалом сума незаконних виплат, які псевдонауковець отримав за ці роки становить близько 700 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, а також ч.1 та ч. 3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування завершили, а обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Читайте також

На Львівщині судитимуть двох чоловіків, які підробили документи для виїзду за кордон

На початок