Лучани попрощалися з загиблим на Запоріжжі підполковником Василем Матюком

Лучани попрощалися з загиблим на Запоріжжі підполковником Василем Матюком

2 травня у Луцьку попрощалися із 49-річним підполковником Василем Матюком, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Новодарівка Запорізької області.

До повномасштабної війни Василь Матюк працював у ТЦК, виконував обов'язки військового комісара у Ківерцях, розповів Суспільному його колега Геннадій Лічман.

У 2014-му військовий брав участь в АТО. На пенсію пішов ще до повномасштабної війни, але після вторгнення РФ добровільно повернувся в ЗСУ.

Підполковник Василь Матюк — прощання з бійцем у Луцьку
Світлина загиблого підполковника Василя Матюка. Суспільне Луцьк

Підполковник служив у 33-й механізованій бригаді, виконував бойові завдання у Волинському батальйоні, заступником із морально-психологічного забезпечення.

"Він в усе вникав, з кожним солдатом спілкувався, за кожного солдата переживав, — каже комбат батальйону, де служив лучанин Святослав Стрижеус. — Зараз дуже багато солдатів приїдуть на похорон. Командування приїхало. Це великий біль для батальйону, дуже важко, в мене просто немає слів".

Прощання з Василем Матюком у Луцьку — комбат Святослав Стрижеус
Командир батальйону, де служив Василь Матюк, Святослав Стрижеус (посередині). Суспільне Луцьк

Провести в останню путь загиблого бійця приїхали його однокласниці. Зі слів Зої Пасевич, із Василем вони навчалися у Березичівській школі, Камінь-Каширського району, де Василь народився і виріс.

"В класі був прикладом, взірець. Кращий з кращих. Він уже тоді мріяв стати військовим, йому подобалася ця професія", — каже однокласниця Василя Оксана Домальчук.

Прощання з Василем Матюком у Луцьку
Однокласниця Василя Матюка Оксана Домальчук. Суспільне Луцьк

Полеглого захисника лучани проводжали на колінах.

Прощання з Василем Матюком у Луцьку
Лучани прощаються з підполковником Василем Матюком у Луцьку. Суспільне Луцьк

У загиблого військовослужбовця залишилася дружина, син і донька. Поховали Василя Матюка на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок