Двох волинян, які вплав поверталися до України, затримали прикордонники

Двох волинян, які вплав поверталися до України, затримали прикордонники

Чоловіки, які поверталися в Україну за кордону
Чоловіки, які поверталися в Україну за кордону, 26 квітня 2024 рік. Держприкордонслужба

Двох волинян, які через річку поверталися в Україну, затримав прикордонний наряд відділу "Рівне".

Як розповіла Суспільному речниця волинського прикордонного загону Держприкордонслужби Маргарита Вершиніна, чоловіки, які намагалися потрапити в Україну з Польщі через річку Західний Буг, — жителі Камінь-Каширського району.

Вони — брати віком 25 і 26 років. Чоловіки кілька років проживали в Німеччині. Виїхали туди ще до повномасштабного вторгнення. Однак, через відсутність роботи, надумали повернутися в Україну і вирішили зробити це в обхід державного кордону. Під одежею чоловіки мали гідрокостюми.

"Вони вирішили у незаконний спосіб перетнути кордон, бо думали, що одразу після повернення їх затримають. З документами у чоловіків було все добре", — каже Маргарита Вершиніна.

З собою волиняни прихопили запас харчів та інструмент для перерізання дроту. Чоловіків прикордонники доправили до підрозділу та склали відносно них адміністративні документи за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Чоловікам загрожує штраф або адміністративний арешт. Рішення прийматиме суд.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок