На Київщині представили роботи українських художників, які малювали відновлення Ірпеня після повномасштабного вторгнення

На Київщині представили роботи українських художників, які малювали відновлення Ірпеня після повномасштабного вторгнення

Картини українських художників з пленеру "Намальований Ірпінь"
Картини українських художників з пленеру "Намальований Ірпінь" у 2023 році. Фото: Ірпінська міська рада/Telegram

У Київській області представили роботи українських художників та видали каталог VII Відкритого художнього пленеру "Намальований Ірпінь" імені Володимира Сидорука.

Про це повідомляє у Telegram пресслужба Ірпінської міської ради.

Зазначається, що у каталозі надруковані 50 робіт художників Ірпінської громади та авторів з різних міст України. Картини створювалися у серпні 2023 року в межах художнього пленеру "Намальований Ірпінь".

На Київщині
Люди стоять із каталогом картин українських художників з VII пленеру "Намальований Ірпінь". Ірпінська міська рада/Telegram

"Пленер 2023 року відбувся під гаслом "Ірпінь: мистецтво відродження", адже саме таким побачили і зобразили його учасники пленеру. Місто, яке перемогло ворога, місто, яке зазнало тяжких втрат, місто, яке активно відроджується та відновлює кращі культурно-мистецькі проєкти", — йдеться у повідомленні.

На Київщині
Картини українських художників з VII пленеру "Намальований Ірпінь". Ірпінська міська рада/Telegram

У міській раді поінформували, що під час презентації представили оригінальні картини з пленеру. Багато художників залишили місто на своїх полотнах понівеченим, як нагадування про героїчні подвиги українців на початку повномасштабного російського вторгнення.

Художні пленери "Намальований Ірпінь" проводяться з серпня 2017 року і стали однією з культурних традицій міста.

Раніше повідомлялося, що в Ірпені хочуть видати окремою збіркою поетичні та прозові твори і малюнки дітей віком до 17 років. Тема — повномасштабне російське вторгнення. Прийом робіт триватиме до 1 травня. Свої вірші, оповідання та малюнки можуть надсилати діти з Київщини, а також ті, хто через війну виїхали за межі України.

Кількість творів, які можна надіслати для публікації в книзі — необмежена. Відбір робіт здійснюватиме Національна спілка письменників та художній колектив. Видання надрукують коштом товариства "Відважних".

На початок