Відповідатиме вимогам інклюзивності: у Дарницькому районі Києва оновлюють будівлю Управління соцзахисту населення

Відповідатиме вимогам інклюзивності: у Дарницькому районі Києва оновлюють будівлю Управління соцзахисту населення

У Києві оновлюють будівлю Управління соціального захисту населення Дарницької РДА
Будівля Управління соцзахисту населення Дарницької РДА, Київ, 1 квітня 2024 р. Фото: Марина Хонда/Facebook

У Києві на завершальній стадії ремонт будівлі Управління соціального захисту населення Дарницької райдержадміністрації. Там розмістять Центр надання адміністративних послуг, "пункт незламності" та укриття.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

Управління соцзахисту населення Дарницької РДА розташоване на Харківському шосе, 176-Г. Капітальний ремонт будівлі планують завершити до кінця року.

Перший поверх відведуть під філію ЦНАПу, яка надаватиме понад 450 послуг. Також там розмістять "пункт незламності" та обладнають будівлю генераторами для безперебійної роботи.

На другому поверсі працюватимуть спеціалісти Управління соціального захисту населення, які також консультуватимуть відвідувачів у ЦНАПі. У підвальному приміщенні вже облаштовують велике укриття, до якого буде цілодобовий доступ населення.

"Користувачі соціальних послуг отримуватимуть їх у сучасному, комфортному та повністю безбар'єрному приміщенні, адже будівля буде обладнана ліфтом та місцями загального користування відповідно до вимог інклюзивності", — запевнила Марина Хонда.

Очільник Дарницької РДА Микола Калашник уточнив, що відкриття оновленої будівлі Управління соцзахисту населення заплановане на третій квартал 2024 року.

Найближчим часом робітники почнуть благоустрій території. Дорогу до адмінбудівлі також приведуть у відповідність до вимог безбар'єрності. Зокрема, на чотирьох маршрутах, які ведуть до ЦНАПу від зупинок громадського транспорту, понизять бордюрні камені, покладуть тактильну плитку, щоб полегшити пересування маломобільних груп населення.

Що відомо про роботу ЦНАПів у Києві

Центри надання адміністративних послуг у столиці здійснюють прийом заявників за електронною чергою, що формується у приміщеннях ЦНАПів. Із 1 травня 2023 року ЦНАПи Києва відновили запис в електронній черзі на сайті Центру адміністративних послуг. Також призначити час відвідування ЦНАПу можна через застосунок "Київ Цифровий".

У разі оголошення повітряної тривоги до початку робочого дня ЦНАПи починають працювати через 30 хвилин після відбою, а в разі оголошення тривоги під час робочого дня — протягом 10 хвилин після відбою.

У Києві одружитися, оформити свідоцтво про народження та про смерть можна у кількох Центрах надання адміністративних послуг. Вказані послуги із травня 2023 року впровадили у чотирьох районах столиці.

У Святошинському районі Києва запрацював підрозділ ЦНАП, де можна отримати консультації щодо переліку гарантій та пільг для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю.

Улітку 2023 року ЦНАПи столиці надали понад 288 тисяч послуг. Найчастіше заявники звертались щодо надання субсидій, призначення державних допомог, пільг, грошових компенсацій. Загалом столичні ЦНАПи надають більше 450 видів послуг.

У лютому 2024 року Центр надання адміністративних послуг відкрили у Дніпровській районній державній адміністрації Києва. Центр є безбар'єрним для осіб з інвалідністю. Він став 20-м сучасним ЦНАПом у столиці.

На початок