У Києві повністю демонтували Дегтярівський шляхопровід

У Києві повністю демонтували Дегтярівський шляхопровід

Конструкції Дегтярівського шляхопроводу в Києві демонтували повністю
Будівельні роботи на місці Дегтярівського шляхопроводу в Києві. Фото: КМДА

У Києві у межах реконструкції транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка дорожники повністю демонтували Дегтярівський шляхопровід.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на комунальну корпорацію "Київавтодор".

У Києві повністю демонтували Дегтярівський шляхопровід
Демонтажні роботи на Дегтярівському шляхопроводі. Фото: КМДА

Цього тижня дорожники почнуть бетонувати верхню частину фундаменту майбутніх конструкцій мосту. Також відсьогодні на об’єкті почали роботу бурові установки для встановлення паль у межах другого етапу робіт. Це дозволить пришвидшити процес будівництва шляхопроводу.

У Києві повністю демонтували Дегтярівський шляхопровід
Підготовка основи для будівництва нового шляхопроводу. Фото: КМДА

Окрім того, на розв’язці продовжують облаштовувати з’їзди та заїзди для транспорту.

Як нагадали в КМДА, старий міст був в аварійному стані. Відкрити рух новим Дегтярівським шляхопроводом планують до кінця цього року.

Що відомо про реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу

Ще в січні 2023 року на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху. Там працівники КП "Київавтошляхміст" виконали основну частину протиаварійних робіт і підготували розв’язку до масштабної реконструкції.

У Києві в середині червня почали реалізацію проєкту реконструкції Дегтярівського шляхопроводу. Орієнтовно роботи триватимуть до 30 листопада. На час робіт рух на розв’язці організували за принципом турбіни, проїзд забезпечений в усі напрямки.

У перший тиждень робіт дорожники демонтували 13 балок споруди. Очікується, що після оновлення Дегтярівський шляхопровід буде вищим і ширшим. На ньому облаштують велодоріжки і тротуари для пішоходів.

Також стартував капітальний ремонт вул. Олександра Довженка.

Через ремонт шляхопроводу на Дегтярівській змінює роботу громадський транспорт. З 1 червня закрили рух трамвайних маршрутів № 14 і № 15. До 30 листопада замість них курсуватимуть автобуси. Через капітальний ремонт вулиці Олександра Довженка тимчасово змінили рух тролейбусів.

На початок