На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових

колаж загиблі
На війні загинули шестеро військових з Кіровоградщини. Суспільне Кропивницький

На війні з Росією Кіровоградська область втратила шістьох військових. Це Володимир Гуренко з Голованівської громади, Микола Коцюруба з Гайворонської, Олександр Настасенко з Заваллівської, Олександр Покотилов з Приютівської, Валентин Рудь з Рівнянської й Олександр Ухарський з Підвисоцької.

Голованівська громада втратила 40-річного Володимира Гуренка, повідомили у Facebook громади. Він два роки вважався зниклим безвісти.

Військовий народився в селі Красногірка Голованівської громади. Навчався в красногірській школі й голованівському ПТУ. Мав професію тракториста. Потім одружився й жив з родиною в місті Нікополь Дніпропетровської області.

2 березня 2022 року він пішов на фронт добровольцем. Служив командиром 2 гранатометного відділення протитанкового взводу 1 механізованого батальйону військової частини А0536. 20 квітня 2022 року рідним повідомили, що військовий безвісти зник.

Через два роки, у лютому 2024 року тіло захисника передали з тимчасово окупованих територій України. Датою його смерті визначили 20 квітня 2022 року. Встановили, що військовий загинув поблизу міста Волноваха Донецької області. Про час і місце поховання захисника повідомлять додатково.

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових
Володимир Гуренко. Суспільне Кропивницький

У боях за Україну загинув Микола Коцюруба, повідомили на Facebook-сторінці Гайворонської громади. Йому було 37 років.

Захисник народився в селі Савранське Одеської області. З 1993 року навчався в пужайківській школі на Одещині. Після 11 класів відразу почав працювати — у ремонті техніки й на будівництві. У 2011 році переїхав до села Байбузівка, де одружився. З 2015 року жив у селі Солгутове Гайворонської громади.

У червні 2023 року його призвали до лав ЗСУ. Микола Коцюруба воював на донецькому напрямку в складі 47-ї окремої механізованої бригади "Магура". Військовий загинув 29 квітня 2024 року в районі села Бердичі Покровського району на Донеччині. Про точний час і дату зустрічі захисника повідомлять згодом.

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових
Микола Коцюруба. Суспільне Кропивницький

У Заваллівській громаді 4 травня прощаються з 49-річним Олександром Настасенком, повідомили у Facebook-групі громади. Він був молодшим сержантом військової частини А4279. Загинув 28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу міста Бахмут на Донеччині. Військового зустрічали 3 травня живим коридором. Захисника поховають у селищі Салькове, де він жив.

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових
Олександр Настасенко. Суспільне Кропивницький

3 травня у Приютівській громаді попрощалися з 54-річним Олександром Покотиловим. Повідомили на Facebook-сторінці громади. З середини 2021 року він воював на авдіївському напрямку. У 2022 році отримав тяжке поранення. З середини квітня 2024 року проходив реабілітацію. 2 травня 2024 року помер.

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових
Олександр Покотилов. Суспільне Кропивницький

29 грудня 2023 року загинув Валентин Рудь з села Костянтинівка Рівнянської громади. Це сталося під час штурмових дій російської піхоти в районі сіл Синьківка й Лиман Перший Куп’янського району на Харківщині. Захисникові було 49 років. Написали в Facebook-групі громади. Про час проведення поховання повідомлять згодом.

На війні з Росією Кіровоградщина втратила шістьох військових
Валентин Рудь. Суспільне Кропивницький

У боях за Україну загинув Олександр Ухарський з села Небелівка Підвисоцької громади. Про це повідомили в Facebook-групі громади. Захисник 1965 року народження. Його мобілізували 6 грудня 2023 року.

Військовий загинув 22 березня 2024 року в районі селища Курдюмівка Донецької області. Прощатимуться з ним 6 травня. О 9:00 створять живий коридор біля лікарні села Торговиця. О 12:00 розпочнеться церемонія поховання в селі Небелівка.

На початок