У Хмельницькому ТЦК розповіли, яке покарання загрожує за поширення інформації про роботу їхніх працівників

У Хмельницькому ТЦК розповіли, яке покарання загрожує за поширення інформації про роботу їхніх працівників

Тим, хто у соціальних мережах поширюватиме інформацію про місця перебування і пересування працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Хмельницької області, загрожує кримінальна відповідальність. Наразі у поліції регіону за даним фактом проваджень не відкривали.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю Хмельницького обласного ТЦК та СП Ангеліна Оліферук.

"Розповсюдження даних про працівників ТЦК Хмельниччини під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призову на військову службу для захисту України, а також до підриву авторитету Збройних сил України у суспільстві", — пояснила Ангеліна Оліферук.

За її словами, поширення інформації про діяльність працівників ТЦК містить ознаки складу злочину за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України — перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

"Втручання в діяльність працівників ТЦК створює перешкоди для недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями", — зазначила начальниця служби зв'язків з громадськістю Хмельницького обласного ТЦК та СП.

Ангеліна Оліферук розповіла, санкція частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок