Підозри колаборантам, ДСНС ліквідує пожежі. 804 день війни: ситуація в Херсонській області

Підозри колаборантам, ДСНС ліквідує пожежі. 804 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
обстріли, Херсон, будинок
Наслідки російських обстрілів у Херсоні 5 травня 2024 року. Суспільне Херсон

804 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 6 травня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Вранці армія РФ обстріляла Білозерку. Поранення отримала 51-річна жінка

Вранці армія РФ обстріляла Білозерку. Пошкоджені близько десятка приватних будинків, травмована 51-річна місцева жителька, повідомили в Херсонській ОВА.

У Херсоні в останню путь провели двох військовослужбовців: Дмитра Юрика та Олександра Романа

В одному із храмів Херсона 7 травня відбулася церемонія прощання із двома військовослужбовцями — Дмитром Юриком та Олександром Романом.

Внаслідок російських обстрілів у Херсоні загорілись чотири будинки

Внаслідок вечірніх російських обстрілів Херсона загорілись чотири житлові будинки. Рятувальники ліквідували пожежі, повідомила у Telegram ДСНС України.

Російська армія атакувала Центральний район Херсона: що відомо про наслідки

Російська армія атакувала Центральний район Херсона. Пошкоджені будинки та газогін, декілька осель повністю зруйновані. Загиблих та поранених немає, повідомив у Telegram очільник ОВА Олександр Прокудін.

За добу на Херсонському напрямку російські військові обстріляли близько 20 населених пунктів

За добу на Херсонському напрямку російські військові завдали авіаударів по Червоному Маяку, Іванівці та Дніпровському. З артилерії та мінометів обстріляли близько 20 населених пунктів. Зокрема Львове, Інженерне та Антонівку, повідомив у Facebook Генштаб ЗСУ.

У Голій Пристані, Олешках, Новій Каховці та Каховці на лівобережжі Херсонщини — проблема з продуктами

У Голій Пристані, Олешках, Новій Каховці та Каховці на лівобережжі Херсонщини — проблема з продуктами, особливо з хлібом. Окупаційна влада ігнорує повідомлення місцевих жителів про його відсутність, повідомила "Жовта стрічка".

Окупанти встановлюють "пункти мобілізації". Також вони посилюють набір до "добровольчих батальйонів"

Кремль поставив завдання окупаційній адміністрації — збільшити кількість місцевих угруповань на ТОТ Херсонщини хоча б на 10%. Сформувати списки кандидатів мають окупаційні військкомати, повідомив у марафоні "Єдині новини" очільник ОВА Олександр Прокудін.

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

За уточненою інформацією прокуратури, російські військові зранку завдали авіаудару по Білозерці двома ФАБ-250

За уточненою інформацією Херсонської обласної прокуратури, російські військові зранку завдали авіаудару по Білозерці двома ФАБ-250. Пошкоджені щонайменше 26 приватних будинків. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У Херсоні та області 8 травня синоптики прогнозують вночі короткочасний дощ та грозу

У Херсоні та області 8 травня синоптики прогнозують вночі короткочасний дощ та грозу. Вдень опадів не очікують, температура повітря буде до 23°, повідомили в Херсонському обласному гідрометцентрі.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

За минулу добу Сили оборони півдня знищили 26 одиниць озброєння РФ і 135 окупантів

За минулу добу Сили оборони півдня знищили три спостережні та два польові пункти боєпостачання армії РФ, 26 одиниць їхнього озброєння та ліквідували 135 російських військових.

Російські війська минулої доби обстріляли населені пункти Бериславського та Херсонського районів

Російські війська минулої доби обстріляли з артилерії, танків, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Правоохоронці відкрили 14 кримінальних проваджень про порушення військовими РФ законів та звичаїв війни, повідомили в поліції Херсонської області.

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

Керівник МВА показав, який вигляд мають житлові квартали Дніпровського району Херсона після російських обстрілів

Керівник МВА Роман Мрочко показав, який вигляд мають житлові квартали Дніпровського району Херсона після російських обстрілів. Армія РФ вчергове била по місту увечері 6 травня, повідомив він.

Жителя Нової Каховки, який добровільно увійшов до складу "виборчої комісії" на псевдовиборах на ТОТ Херсонщини, судитимуть за колабораціонізм

Жителя Нової Каховки, який добровільно увійшов до складу "виборчої комісії" на псевдовиборах на ТОТ Херсонщини, судитимуть за колабораціонізм. Чоловік "працював" в окупованому Генічеську: фіксував наслідки "голосування" та підраховував голоси. Йому загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Вранці армія РФ обстріляла Білозерку. Поранення отримала 51-річна жінка

Вранці армія РФ обстріляла Білозерку. Пошкоджені близько десятка приватних будинків, травмована 51-річна місцева жителька, повідомили в Херсонській ОВА.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Сьогодні на Херсонщині попрощаються із двома українськими військовими

Сьогодні на Херсонщині попрощаються із двома українськими військовими. Із солдатом Дмитром Юриком, який загинув внаслідок вибухової травми, і з матросом Олександром Романом, який помер від хвороби серця, повідомили в Херсонській ОВА.

Російські військові минулої доби обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини

Російські військові минулої доби обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені адмінбудівля, газогін, дві багатоповерхівки та 16 приватних будинків. Одна людина отримала поранення, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок