Удари по Кізомису та Херсону, вироки колаборантам. 783 день війни: ситуація в Херсонській області

Удари по Кізомису та Херсону, вироки колаборантам. 783 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Обстріли, Херсонщина, вирва від снаряда РФ
Наслідки російських обстрілів, Херсонщина, квітень 2024 року. Поліція Херсонської області/Telegram

783 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 15 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах Берислава, Одрадокам'янки та Козацького — Генштаб

Упродовж доби на Херсонському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів у районах Берислава, Одрадокам'янки та Козацького. З артилерії та мінометів обстріляла близько 20 населених пунктів. Зокрема Львове, Тягинку, Новотягинку та Іванівку.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Армія РФ обстріляла один з районів Херсона

Вечорі російська армія обстріляла Корабельний район Херсона. Внаслідок атаки РФ виникла пожежа в будинку. Інформації про загиблих і травмованих наразі немає.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Кількість травмованих після скиду російської авіабомби по Бериславу зросла до 17 людей

Керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконіков повідомив в ефірі марафону "Єдині новини", що внаслідок скиду російської авіабомби по Бериславу травмовані 17 людей.

"Хочу зазначити, що з цих сімнадцяти людей, четверо звернулись за медичною допомогою. Тобто їх оглянули, допомогли і відпустили додому. Сам вибух був дуже сильний. У Бериславі одна бомба впала за межами міста, на околиці. А одна, яка в центр влучала, там постраждала будівля Укртелекому, дім побуту та магазин. Були поряд люди. Слава Богу, просто, мабуть, дивом вдалось без жертв обійтись в цьому випадку", - розказав керівник пресофісу Херсонської ОВА.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах Берислава, Одрадокам'янки та Козацького — Генштаб

Упродовж доби на Херсонському напрямку російська армія завдала авіаційних ударів у районах Берислава, Одрадокам'янки та Козацького. З артилерії та мінометів обстріляла близько 20 населених пунктів. Зокрема Львове, Тягинку, Новотягинку та Іванівку.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Спецпризначенці поліції спільно з іншими підрозділами Сил оборони знищують техніку армії РФ на ТОТ Херсонщини

Поліція показала, як бійці зведеної роти КОРДу спільно з іншими підрозділами Сил оборони за допомогою FPV-дронів знищують техніку армії РФ на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це йдеться у Telegram поліції Херсонської області

Армія РФ обстрілює Дніпровський район Херсона — МВА

У Дніпровському районі Херсона чутно вибухи. Армія РФ обстрілює місто з тимчасово окупованого лівого берега.

Про це у Telegram повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

Колишнього працівника ДСНС на Херсонщині визнали винним у колабораціонізмі

Суд визнав винним у колабораціонізмі колишнього працівника ДСНС Херсонської області і виніс йому вирок — 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.Також його позбавили звання капітана служби цивільного захисту. Чоловік добровільно погодився співпрацювати з окупантами та очолив юридичний відділ окупаційної служби порятунку, повідомили в прокуратурі.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

15 жителів Берислава внаслідок авіаудару по місту отримали легкі травми

Пʼятнадцятеро жителів Берислава внаслідок авіаудару по місту отримали легкі травми — контузії. Всім надали медичну допомогу, від госпіталізації вони відмовилися, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Армія РФ з авіації вдарила по Бериславу: травмовані 15 людей

Армія РФ завдала авіаудару по Бериславу на Херсонщині. Попередньо 15 людей травмовані. Пошкоджені житлові будинки, магазини, аптека, повідомили в прокуратурі.

У Херсоні знову буде вітряно

У Херсоні та області вдень 17 квітня знову очікуються пориви вітру до 20 метрів за секунду, повідомили в обласному гідрометцентрі. Температура повітря в цей день становитиме: вночі — до 15°, вдень — до 26°.

Армія РФ п'ять разів невдало штурмувала позиції Сил оборони на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони півдня повідомили про чергові п'ять невдалих штурмів армії РФ плацдармів, які утримують українські військові біля Кринок на ТОТ Херсонщини. Російські військові зазнали втрат і відійшли.

Українські підрозділи продовжують укріплювати та утримувати позиції на лівобережжі, додали у Силах оборони.

Армія РФ вдарила по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку армія РФ вдарила по Золотій Балці на Херсонщині. Поранений 56-річний чоловік. З вибуховою травмою та пораненням руки, його доставили до лікарні, повідомили в ОВА.

На Херсонщині — відбій тривоги!

За пособництво РФ судитимуть " керівницю Голопристанської ЦРЛ"

За пособництво РФ судитимуть "в.о. головлікаря Голопристанської райлікарні". 62-річна місцева жителька добровільно пішла на співпрацю з окупантами у серпні 2022 року. Їй загрожує до 12 років ув'язнення, повідомили в прокуратурі.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

У Херсоні затримали таксиста, який наводив російські удари по місцях дислокації українських військових

У Херсоні затримали таксиста, який наводив російські удари по місцях дислокації українських військових. Йому повідомили про підозру у державній зраді та тривають під вартою. Наразі перевіряється його причетність до наведення щонайменше семи ударів по обласному центру, повідомили в прокуратурі.

На Херсонщині попрощаються із загиблим Ярославом Дубицьким

Сьогодні на Херсонщині попрощаються з 29-річним українським воїном Ярославом Дубицьким. Він отримав важкі травми у боях на Херсонському напрямку. Лікарі намагалися врятувати його життя, однак поранення виявилися надто тяжкими, повідомили в ОВА.

Армія РФ обстріляла 15 населених пунктів Херсонщини: поранені двоє людей

Армія РФ упродовж доби обстріляла 15 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури, поштове відділення та дев'ять приватних будинків. Поранені двоє людей, зокрема — дитина, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Вночі над Херсонщиною збили два російських безпілотники

У Силах оборони півдня повідомили, що над Херсонщиною підрозділи ППО збили два ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

На початок