Артилерійські та мінометні атаки армії РФ, повернення дітей з ТОТ. 777 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Артилерійські та мінометні атаки армії РФ, повернення дітей з ТОТ. 777 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Зруйнована школа, обстріли Берислава, Херсонщина
Зруйнований російськими снарядами навчальний заклад у Бериславському районі, Херсонщина, січень 2024 року. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram

777 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 9 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

За останні три доби в Херсоні зафіксували чотири температурні рекорди. Максимальна добова температура сягнула 25,8°С тепла

Протягом трьох днів з 8 по 10 квітня на Херсонщині фіксували температурні рекорди. Найвищою температура була 10 квітня і становила 25,8°С тепла. Попередній рекорд був зафіксований у 1972 році: +25,4°С, повідомили в обласному гідрометцентрі.

"Залишаємось в Україні й хочемо жити лише тут". Історія херсонської родини Пащенків, чию оселю зруйнувала армія РФ

Під час тимчасової окупації Херсона родина Пащенків вимушено виїхали. Після звільнення міста їх оселю розтрощили російські обстріли. Наразі вони живуть у Києві. Мати Ольга знімається у соціальних відеороликах, донька Каріна – навчається на менеджера у столичному виші, виготовляє їстівні букети та їздить до військових таборів.

Збитків на 43 млн грн: що відомо про незаконний вилов риби на ТОТ Херсонщини

Поблизу тимчасово окупованого Генічеська, в акваторії Азовського моря, браконьєри виловили 35 тонн хамси, 186 кілограмів азовського калкана та 60 кілограмів глося. Рибу планують продавати на ТОТ Херсонщини та в регіонах РФ.

Незаконний вилов наніс рибному господарству України збитків на 43 млн грн, повідомило на сайті Держагентство з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

За добу на Херсонському напрямку армія РФ атакувала понад 15 населених пунктів

За даними Генштабу ЗСУ, упродовж доби на Херсонському напрямку російська армія з артилерії та мінометів атакувала понад 15 населених пунктів. Зокрема Берислав, Іванівку та Новотягинку.

У Музиківському ЦНАПі Херсонської області запрацювало "єдине вікно" для українських бійців

У Музиківському ЦНАПі Херсонської області запрацювало "єдине вікно" для українських захисників, захисниць та членів їхніх родин. Відтепер учасники бойових дій матимуть можливість отримати комплекс адміністративних послуг в одному місці, повідомив у Telegram очільник ОВА Прокудін.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

"Керівнику" псевдоуправління ветеринарії на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі

Колишнього очільника Держпродспоживслужби у Миколаївській області, який у квітні 2023 року став "керівником" псевдоуправління ветеринарії на Херсонщині, підозрюють у колабораціонізмі. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомила у Telegram Херсонська обласна прокуратура.

За добу на Херсонському та Оріхівському напрямках Сили оборони півдня ліквідували 87 окупантів та знищили 70 одиниць озброєння РФ

Упродовж доби на Херсонському та Оріхівському напрямках Сили оборони півдня ліквідували 87 окупантів. Також вони знищили 70 одиниць озброєння та військової техніки РФ.

Серед них — танк, 40 одиниць автобронетехніки, 19 артилерійських систем, безпілотник "Суперкам", три системи відеоспостереження, три станції РЕБ та вісім польових складів боєприпасів.

Жителів Херсонщини запрошують долучитись до художнього конкурсу на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного знаку до регіону

Жителів Херсонщини запрошують долучитись до художнього конкурсу на визначення кращого ескізного проєкту в’їзного знаку до області

Роботи потрібно надіслати за електронною поштою з 14 до 31 травня. Переможець конкурсу отримає грошову премію у розмірі п'ять тисяч гривень, повідомила у Telegram Херсонська ОВА.

Погода на Херсонщині 11 квітня

11 квітня на Херсонщині синоптики прогнозують теплу погоду без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься від 8 до 13 градусів тепла, вдень сягне 28 градусів, повідомили в обласному гідрометцентрі.

У Херсонському районі відновлюють електропостачання — Прокудін

Внаслідок удару військами РФ по критичній інфраструктурі півдня зникло електропостачання у Херсонському районі. Наразі енергетики проводять аварійно-відновлювальні роботи і почали підʼєднувати абонентів до мережі, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На Одещині поховають загиблого воїна з Херсонщини

11 квітня в останню путь проведуть солдата ЗСУ, жителя Нової Збур'ївки Херсонської області Сергія Демуру. Він загинув на Донеччині під час атаки російських БпЛА, повідомили в Голопристанській МВА. Поховають воїна на Одещині.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У селі Новорайськ на Херсонщині внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета травмувався 10-річний хлопець

У селі Новорайськ на Херсонщині внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета травмувався 10-річний хлопець. У нього поранені пальці рук та кисті. Медики оцінюють його стан як задовільний, повідомили в ОВА.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

В Антонівці поблизу Херсона перейменують 27 об'єктів топоніміки

Жителям Херсонської громади пропонують обрати нові назви 24 вулицям, двом провулкам та заїзду в Антонівці. Обговорення на сайті міськради триватиме з 10 по 16 квітня, повідомив керівник МВА Роман Мрочко.

Військові РФ дев'ять разів обстріляла територію Херсонської громади

За даними керівника міської військової адміністрації Романа Мрочка, минулої доби армія РФ дев'ять разів обстріляла територію Херсонської громади. Ураження зафіксували у Херсоні, Антонівці, Комишанах та Садовому. Загиблих та поранених немає.

Армія РФ обстріляла 15 населених пунктів Херсонщини: поранена людина

Армія РФ упродовж доби обстріляла 15 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені Пункт незламності, стільникові вежі, магазин та сім приватних будинків. Поранена одна людина, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Без опадів і по-літньому тепло: погода на Херсонщині 10 квітня

Сьогодні вдень у Херсоні та області буде мінлива хмарність без опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря до 28°тепла, повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

На початок