"Пов'язуємо з неуспіхами РФ на фронті". Синєгубов прокоментував ракетні удари по Харкову 16 липня

"Пов'язуємо з неуспіхами РФ на фронті". Синєгубов прокоментував ракетні удари по Харкову 16 липня

"Пов'язуємо з неуспіхами РФ на фронті". Синєгубов прокоментував ракетні удари по Харкову 16 липня
. Наслідки ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. 16 липня 2023 року. Фото: Сергій Болвінов

Армія РФ протягом 16 липня тричі завдала ракетних ударів по Харкову. Керівник обладміністрації Олег Синєгубов вважає, що удари РФ завдає по цивільних об'єктах міста, бо не має успіхів на фронті.

Таку думку він висловив у коментарі Суспільне Харків.

"Ці удари хаотичні, не системні. Три тижні ми не відчували цих ударів, от знов. Ми це пов'язуємо з їхніми неуспіхами на лінії фронту, тим, що вони бачать, що Харків відроджується, промислові підприємства починають відновлювати роботу в тому чи іншому вигляді у таких умовах. Звичайно, можливо, якісь колаборанти здають певну інформацію, завдаються удари, які на меті не мають жодної цілі. Це виключно цивільна інфраструктура. Зокрема, вночі це удар майже по центру Харкова, пошкоджені житлові будинки. Немає сенсу в цьому", — сказав Синєгубов.

Що відомо про вибухи у Харкові 16 липня

У Харкові вночі 16 липня було чути щонайменше три вибухи. Перший пролунав о 01:30. У місті та області оголосили повітряну тривогу о 01:29.

За даними Ігоря Терехова, зафіксували влучання у Шевченківському районі Харкова.

Рятувальники знайшли дві вирви в ґрунті у Шевченківському районі Харкова після ударів РФ вночі 16 липня, повідомила пресслужба обласного управління ДСНС. Загалом протягом доби рятувальники Харкова чотири рази виїжджали на перевірку ймовірних місць влучання, у трьох випадках інформація не підтвердилася.

За даними керівника ОВА Синєгубова, дві з чотирьох ракет, які РФ випустила по місту, розірвалися в повітрі: ""Дві інші ракети влучили в землю на стадіоні та в дорожнє покриття на території Шевченківського району Харкова. В чотириповерховому будинку вибито вікна".

Вдруге РФ поцілили по території промислового підприємства в Основ'янскому районі Харкова близько 19:00. Відомо про одного загиблого та трьох поранених — всі працівники цього підприємства, по території якого поцілила РФ двома ракетами типу С-300, випущеними з території Білгородської області, повідомили в обласній прокуратурі.

Втретє ударів армія РФ завдала о 22:08 та 22:10. За інформацією речника облпрокуратури Дмитра Чубенка, обстріляла територію того ж промислового підприємства в Основ‘янському районі, що й у попередній раз 16 липня. Поранених та загиблих немає.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок