"Застосовують тактику "випаленої землі". Український військовий про дії армії РФ на Бахмутському напрямку

"Застосовують тактику "випаленої землі". Український військовий про дії армії РФ на Бахмутському напрямку

"Застосовують тактику "випаленої землі". Український військовий про дії армії РФ на Бахмутському напрямку
Ілюстративне фото. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російські військові завдають масованих ударів з артилерії та РСЗВ по Богданівці, Часовому Яру, Іванівському та кліщіївським висотам на Бахмутському напрямку, також застосовують тактику "випаленої землі" в Іванівському.

Про це в ефірі "Суспільне. Студія" 11 березня повідомив майор Національної Гвардії, начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" Денис Нагорний.

"Ситуація доволі напружена, але не критична. Саме цікаве для ворога Іванівське, тут він застосовує тактику "випаленої землі", кожну позицію він намагається стирати нанівець, буквально просто перемішуючи бетон, землі й обороні споруди, за які тримаються сили оборони", — розказав Нагорний.

За його словами, армія РФ застосовує тактичну авіацію, хімічні речовини, запалювальні речовини, артилерію, FPV-дрони в поєднанні з системами РЕБуРЕБ — засоби радіоелектронної боротьби.

Нагорний зазначив, що російське військо має мету вийти до каналу Сіверський Донець — Донбас, щоб почати наступальну операцію на Часів Яр.

"Війна перейшла у стадію війни артилерії й дронів на цю мить. Кожен раз коли росіяни заходять на якісь позиції, вони намагаються з маленьких окопів зробити повноцінні нори, туди набиватися, щоб надалі робити якісь ривки. Їх доводиться виборювати, їх буває дуже багато там, штурмові групи по 30-40 людей, доводиться виборювати їхню артилерію. У повітрі дуже багато дронів, такі рої літають, з якими доволі-таки важко боротися", — розповів майор.

Російські війська б'ють артилерію по населених пунктах, бо мають завдання повністю порушити логістику переднього краю української армії, так само застосовуючи FPV, не допускаючи підвозу боєприпасів, засобів харчування, води, повідомив начальник штабу артилерії.

"Ми воюємо зі старою радянською армією, але на новий лад. Тактика ця полягає у тому, якщо ми не можемо взяти певний населений пункт, ми його зітремо з лиця землі. Спочатку це були Попасна, потім Рубіжне, потім Сєвєродонецьк, потім Бахмут. В Андріївці, коли туди зайшла 3 штурмова, по відео видно було, що там не залишилось жодної будівлі, так само в Іванівському відбувається — просто під нуль. Такий бульдозер суне", — сказав майор Національної Гвардії України.

Також він зауважив, що в армії РФ достатньо боєприпасів, щоб застосовувати таку тактику.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок