Понад 100 видавництв візьмуть участь у "Книжковому Арсеналі 2024": список

Понад 100 видавництв візьмуть участь у "Книжковому Арсеналі 2024": список

Хто візьме участь у "Книжковому Арсеналі"
"Книжковий Арсенал". Фото: ДП НКММК "Мистецький арсенал"

Понад 100 видавців представлять українські та закордонні книжки, що вийшли друком давніше чи незадовго до події, на ХІІ Міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал". Він відбудеться з 30 травня до 2 червня у Києві.

Про це повідомляє "Книжковий Арсенал".

"Маючи досвід організації фестивалю в лаконічному масштабі в умовах повномасштабної війни, цьогоріч ми шукали спосіб залучити до участі в ярмарку якнайбільше учасників та водночас узгодити розширений формат з наявними безпековими обмеженнями", — коментує кураторка професійної програми "Книжкового Арсеналу" Оксана Карп'юк.

Серед видавництв є ті, що випускають академічну літературу: наприклад, "Видавництво УКУ", сходознавче видавництво "Сафран". Також участь візьме видавництво "Антологія", яке випускає книги шрифтом Брайля.

Крім того, будуть представлені такі великі українські видавництва, як "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Ранок", Vivat, "Видавництво Старого Лева", "Наш формат" та інші.

Фокусна тема цьогорічного "Арсеналу" — "Життя на межі". Особливу увагу на заході отримають книжки про війну, видані після 2014 року, а також видання, створені ветеранами, учасниками війни чи членами їхніх родин. Ці книги представлять у просторі "Вітрина новинок".

Що відомо про "Книжковий Арсенал"

Дванадцятий літературний фестиваль "Книжковий Арсенал" відбудеться з 30 травня по 2 червня. Він складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку.

Видавництва та книгарні зможуть взяти участь у секціях "Арткнига", "Художня книга", "Нонфікшн", "Література для дітей і підлітків", "Мальописи".

Кураторами фестивалю стали Тетяна Огаркова та Володимир Єрмоленко.

  • Кураторкою літературної програми "Книжкового Арсеналу 2024" буде радіоведуча, радіопродюсерка та письменниця Олена Гусейнова.
  • Кураторкою програми для/про дітей та підлітків стала письменниця, журналістка, перекладачка, авторка книжок для дітей та підлітків Ольга Русіна.
  • Куратором спеціальної програми Літературного фестивалю "П'ятий Харків" (у співпраці з Харківським літературним музеєм) став літературний критик, літературознавець, лектор і куратор мистецьких проєктів Євгеній Стасіневич.
  • Спеціальну програму подій на цьогорічному "Книжковому Арсеналі" вдруге представить PEN Ukraine.
  • Кураторкою професійної програми стане Оксана Карп'юк. Програма має стати майданчиком для галузевих дискусій, обміну досвідом і пошуку вдалих рішень.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок