Google виділить $10 млн на підтримку українських стартапів

Google виділить $10 млн на підтримку українських стартапів

Google виділить $10 млн на підтримку українських стартапів
. Фото ілюстративне: Bastian Riccardi/Unsplash

Компанія Google виділить $10 мільйонів на гранти для українських стартапів.

Про це стало відомо з пресрелізу на сайті компанії.

Старша директорка Google for Startups Агнешка Гриневич-Бєнєк повідомила, що 17 лютого Google оголосив про другий етап фінансування в межах ініціативи Startup Ukraine Support Fund.

Вона розповіла, що відібрані українські стартапи оголосять поступово протягом 2024 року: вони отримають до $100 тисяч, а також менторську підтримку Google та $300 тисяч кредитами Google Cloud.

"Ця практична допомога спрямована на те, щоб українські підприємці мали можливості підтримувати та розвивати бізнес, зміцнювати свою спільноту та створювати основу для економічного відновлення після війни", — наголосила Агнешка Гриневич-Бєнєк.

Подання заявок розпочнеться пізніше цього року.

У березні 2022 року Google створив фонд, який надав 58 грантів у розмірі $5 мільйонів українським стартапам. Згідно з дописом у блозі Google, стартапи отримали $15,8 мільйона подальшого фінансування, забезпечили зростання доходу на 100 % та значно збільшили кількість робочих місць — "попри війну та труднощі, з якими вони зіткнулися".

"Багато хто з них, наприклад Skyworker.ai та Mindly, використовують штучний інтелект для створення економічних можливостей; а декілька отримали визнання з боку всесвітніх експертів, наприклад Zeely, засновники якого потрапили до списку Forbes Europe 30 Under 30", — додають у компанії.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок