Конкурент ChatGPT: Google презентувала нову модель штучного інтелекту Gemini

Конкурент ChatGPT: Google презентувала нову модель штучного інтелекту Gemini

Конкурент ChatGPT: Google презентувала нову модель штучного інтелекту Gemini
Gemini. Google

Компанія Google оголосила про запуск своєї найдосконалішої моделі генеративного штучного інтелекту Gemini. Вона може конкурувати з інструментом GPT-4 від OpenAI.

Про це повідомили на сайті компанії.

Gemini може обробляти різні форми інформації: відео, аудіо, код, зображення та текст.

"Ця нова ера моделей — одне з найбільших науково-технічних досягнень, які ми здійснили як компанія. Я щиро схвильований тим, що чекає на нас попереду, і тими можливостями, які Gemini відкриє для людей у всьому світі", — поділився гендиректор Google Сундар Пічай.

Представники компанії також зазначили, що Gemini стала першою моделлю ШІ, яка перевершила людей-експертів у виконанні певних завдань. Щобільше, у кількох тестах вона показала кращий результат, ніж інструмент GPT4 від OpenAI.

Чим особлива модель Gemini

  • Gooogle створила три версії Gemini: Ultra, Pro, Nano. Кожна з них розрахована на різну кількість обчислювальної потужності. Найпотужніша версія призначена для роботи в центрах оброблення даних, а найменша ефективно працюватиме на мобільних пристроях.
  • Gemini перевершує попередню технологію від Google у здатності до складних міркувань: вона може аналізувати інформацію з більшою кількістю нюансів.
  • Gemini — гнучка модель, яка працює на будь-яких пристроях: від центрів оброблення даних до мобільних пристроїв.
  • Модель може здобувати цінну інформацію із сотень тисяч документів. У компанії стверджують, що це "допоможе здійснити нові прориви в багатьох сферах — від науки до фінансів".
  • Перша версія Gemini може розуміти, пояснювати та генерувати високоякісний код на найпопулярніших мовах програмування, як-от Python, Java, C++ та Go.
  • Відтепер чатбот Bard буде застосовувати версію Gemini Pro для складніших міркувань, планування і розуміння запитів. Це найбільше оновлення сервісу з моменту його запуску.
  • У найближчі місяці Gemini буде доступна в інших продуктах та сервісах компанії: Пошук, Реклама, Chrome та Duet AI.
  • Інструмент може розв'язувати математичні задачі, аналізувати наукові дані та здійснювати просунуте кодування.

Наразі нова модель ШІ недоступна в Європі та Великій Британії. У компанії пояснили, що це пов'язано з регуляторними перешкодами.

"Ми безумовно працюємо над цим і чітко співпрацюємо з місцевими регуляторами, щоб переконатися, що ми взаємодіємо з ними, перш ніж запускати продукт у будь-якій конкретній сфері", — прокоментували ситуацію в Google.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок