ШІ-модель заробляє $4 тисячі на місяць в Instagram

ШІ-модель заробляє $4 тисячі на місяць в Instagram

Айтана Лопес, ШІ, штучна модель, модель інстаграм
Модель, створена за допомогою ШІ, Айтана Лопес. Фото: fit_aitana/Instagram

Інстамодель Айтана Лопес, створена за допомогою штучного інтелекту, за чотири місяці від запуску сторінки має 118 тисяч підписників та щомісячний дохід більш як 4000 доларів.

Про це пишуть Oddity Central та BNN Breaking.

Айтану, відому в Instagram як fit_aitana, розробило модельне агентство The Clueless, що працює в іспанській Барселоні. Вона допомогла команді уникнути високих витрат, якби вони укладали контракти з реальними моделями, а також забезпечували їм проїзд і проживання.

Натомість Айтана Лопес може перебувати будь-де та в будь-який час. Це гнучко й ефективно, і витрати на її розробку вже приносять прибутки.

Автори ШІ-моделі зробили її зовнішність якомога більш людською — зі зморшками і часом скуйовдженим волоссям. І цією людськістю модель відрізняється від інших, створених ШІ, у яких помітно, що вони несправжні. Водночас у соцмережі викладають лише фото Айтани, бо на відео буде очевидно, що це все-таки цифрова модель.

В акаунті викладається також "повсякдення" моделі. Наприклад, у нещодавніх сториз вона показує своє робоче місце та як читає комікс.

"Айтана — сильна і рішуча жінка, незалежна у своїх діях і відкрита у своїй готовності допомагати іншим. Вона сміливо та щиро приймає виклики і беззастережно висловлює свою думку, хоча часом не усміхається через свій незвичний гумор і егоцентризм, демонструючи складний характер", — пишуть у The Clueless.

Айтана Лопес — лише одна з кількох віртуальних моделей, які створило The Clueless. В агентстві вважають, що штучний інтелект відіграватиме величезну роль у майбутньому моделінгу та створенні контенту, адже ШІ пропонує такий рівень спеціалізації, якого просто неможливо досягти з людьми. Тож бренди зможуть мати ідеальних моделей, відповідно до своїх потреб.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок