"Ти як?": в Українському домі відкриють виставку українського мистецтва воєнного стану

"Ти як?": в Українському домі відкриють виставку українського мистецтва воєнного стану

"Ти як?": в Українському домі відкриють виставку українського мистецтва воєнного стану
. Фото: Національний центр "Український дім"/Facebook

З 1 до 25 червня в Українському домі триватиме виставка Музею сучасного мистецтва (UMCA) "Ти як?", у межах якої представлять понад 500 робіт сучасних українських художників.

"Це наймасштабніша виставка українського мистецтва воєнного стану", – зазначають організатори.

виставка
Скріншот із сайту Українського дому

Основою цієї виставки є "Архів мистецтва воєнного стану" Українського музею сучасного мистецтва (UMCA), який почав формуватися 24 лютого 2022 року і завершиться в день перемоги.

"Довгий час після початку повномасштабного вторгнення єдине словосполучення, що означувало весь спектр тривоги, турботи й надії — "Ти як?". Пізніше мова, зокрема й візуальна, набувала нових значень і нової семантики, прагнула до втілення нової реальності у художні форми", – додають організатори.

На 5 поверхах Українського дому буде представлено понад 500 робіт більше ніж 100 українських авторів — фотографія, живопис, графіка, скульптура, інсталяція, перформанс.

Всі об’єкти розміщені у хронологічній послідовності — сезон за сезоном — відтворять рік, який змінив назавжди українців: "Всі його здобутки і втрати. Відчуття єдності, сили і відчайдушної хоробрості українських громадян".

Кожна робота виставки фіксує певний момент 2022 року.

Купити квитки можна тут.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок