Українські програмісти розробили безплатну мобільну гру кримськотатарською мовою Lağoda QT

Українські програмісти розробили безплатну мобільну гру кримськотатарською мовою Lağoda QT

Мобільна гра кримськотатарською мовою Lağoda QT
Мобільна гра кримськотатарською мовою Lağoda QT. Facebook/Саша Козлов

Українські програмісти розробили безплатну гру кримськотатарською мовою Lağoda QT на iOS і Android. Це медитативна гра-головоломка. Кожен рівень — вірш одного з видатних кримськотатарських авторів, в якому треба знайти помилку.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомив український програміст, розробник гри Саша Козлов у коментарі Суспільне Крим.

"Враховуючи те, що протягом гри треба читати кримськотатарські тексти і розуміти їхній сенс, без знання мови в цю гру пограти не вийде. Проте вона явно допоможе не тільки познайомитися з поезією, але й вдосконалити мову, розширити свій лексикон тощо", — розповів він.

В основу гри лягла торішня україномовна гра "Лагода", яку теж розробляв Козлов. Його друг Андрій Лауш наполягав на створенні її кримськотатарської версії, а згодом познайомив з Мамурє Чабановою та Есмерою Асановою. Вони займалися перекладом, добіркою віршів і тестуванням.

"Без Есмери і Мамурє цю гру мені було б просто неможливо створити", — уточнив програміст.

Як він написав на своїй сторінці у Facebook 7 травня, Lağoda QT - безкоштовна, вона не має реклами та платних підписок, а також відсутня кнопка "донат". Гра містить понад 150 творів від більш ніж 20 авторів.

"Це — медитативна гра, яка завдяки приємній музиці і мінімалістичному дизайну допоможе вам розслабитися та зануритися у світ кримськотатарської поезії", — зазначив Козлов.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та Facebook

На початок