Кримчанин, режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов захищає Часів Яр

Кримчанин, режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов захищає Часів Яр

Український режисер Олег Сенцов у місті Часів Яр
Український режисер Олег Сенцов у місті Часів Яр. Фото: Facebook/Олег Сенцов

Режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов, який народився у Криму, перебуває в місті Часів Яр, який наразі є одним з головних форпостів на Донбасі.

Про це Олег Сенцов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Тримаємо Часік", — написав він.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомляв про загострення ситуації на пол бою та активних атак з боку військ РФ.

"На Краматорському напрямку найгарячішими точками залишаються Іванівське та Часів Яр", — зауважив Сирський.

Що відомо про Олега Сенцова

Олег Сенцов був активним учасников Євромайдану. Тоді був режисером з кількома преміями. Брав участь в Автомайдані. Після окупації Криму він часто їздив в рідний Сімферополь, де намагався організувати мітинги "За єдину країну". Сенцов був також волонтером, передавав продукти та інші речі першої потреби українським військовим, які перебували на півострові.

10 травня 2014 року російські силовики затримали його у Сімферополі разом з Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм та Олександром Кольченком за підозрою "підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст" Криму.

Сенцова засудили 25 серпня 2015 року за звинуваченням у "тероризмі" до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. У вересні 2019 року Україна повернула за обміном Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році він став на захист України. Кримський режисер служить у 47-й механізованій бригаді ЗСУ "Магура". Кілька разів був поранений, але повертався у стрій. У 2023 році у червні він отримав звання молодшого лейтенанта. Сенцов став оператором NLAW (новітній переносний протитанковий ракетний комплекс).

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та у Facebook

На початок