У Черкасах волонтери навчали містян першій та психологічній допомозі

У Черкасах волонтери навчали містян першій та психологічній допомозі

червоний хрест черкаси
Тренінг з першої допомоги у Черкасах. Черкаський обласний осередок "Червоного хреста"/Пресслужба Черкаського обласного осередку "Червоного хреста"

У Черкасах 14 квітня відбувся тренінг для цивільного населення від волонтерів "Червоного Хреста". Людей навчали надавати першу допомогу та психологічну підтримку.

Як розповіла Суспільному голова обласної організації Юлія Холодна, такі тренінги спрямовані на те, щоб залучити якомога більше людей до волонтерства.

червоний хрест черкаси
Інструктор Андрій Крупенко пояснює, як надавати першу допомогу. Черкаський обласний осередок "Червоного хреста"/Пресслужба Черкаського обласного осередку "Червоного хреста"

Інструктор з надання першої допомоги Андрій Крупенко темою медицини почав цікавитися з 2022 року, пройшов навчання і тепер передає знання іншим:

"Основне завдання – зберегти життя людини і надати першу допомогу до приїзду спеціалістів. Ці знання, які ми передаємо людям, — для всіх. Не обовʼязково мати медичну освіту, щоб цьому навчитися, все абсолютно доступно. Ми пояснюємо людям, що робити під час критичних станів, як зупиняти кровотечу, і що робити, щоб врятувати життя".

червоний хрест черкаси
Черкащанам демонструють, як надавати першу допомогу. Черкаський обласний осередок "Червоного хреста"/Пресслужба Черкаського обласного осередку "Червоного хреста"

Черкащанин Володимир знає, як надавати першу допомогу, тож його більше зацікавило питання психологічної підтримки:

"Син і дружина постійно в стресі через війну і через те, що я — військовий, родина за мене хвилюється, бо я то приїхав, то поїхав, то довго на звʼязок не вийшов. Ми з медицини і тренінги проходили, я їх чомусь вчив. Але ми зараз дуже стараємось підтримувати один одного морально. Дружина моя — молодець, постійно щось підчитує про психологію, оце ж підійшла поцікавитись. Працює з сином, зі мною, і я їх підтримую, як можу. Це корисно таке розповідати людям, воно зайвим не буде".

червоний хрест Черкаси
Батько з дитиною на тренінгу з психологічної підтримки. Черкаський обласний осередок "Червоного хреста"/Пресслужба Черкаського обласного осередку "Червоного хреста"

Зі слів голови організації Юлії Холодної, серед волонтерів є і медики, і психологи.

"Наша організація зараз розвиває такі напрями, як психосоціальна підтримка, мінна безпека та перша медична допомога. Основними нашими критеріями є навчити якомога більше людей і залучити до волонтерського руху. Серед наших волонтерів є і психологи, і медсестри. Вони навчають інших, щоб у період повномасштабного вторгнення бути корисними суспільству, передати свої знання".

Щомісяця волонтери планують проводити подібні тренінги для цивільного населення, додала Юлія Холодна.

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

На початок