На облаштування укриттів у школах Сумщини виділили 150 млн грн. Скільки укриттів не вистачає та як розподілятимуть кошти

Кабінет міністрів 12 квітня своїм рішенням виділив Сумщині субвенцію у розмірі 150 млн грн на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти.

За інформацією, яку повідомили у Сумській ОДА, визначати, у яких закладах освіти облаштовуватимуть укриття на ці кошти, будуть у Міністерстві освіти та у Кабміні.

Спочатку місцеві ради та військові адміністрації населених пунктів не пізніше ніж протягом 7 робочих днів з дня опублікування Міністерством освіти і науки оголошення про проведення відбору проєктів, мають подати до облдержадміністрацій (військових адміністрацій) проєктні заявки. Після цього облдержадміністрації за допомогою засобів Єдиної цифрової системи подадуть Міністерству освіти і науки загальний перелік проєктів. Потім Міністерство освіти і науки сформує перелік обʼєктів і підготує пропозиції щодо розподілу субвенції та подасть їх у Кабмін.

Станом на 16 квітня на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України проведення відбору проєктів ще не оголосили.

За даними обласної адміністрації, у Сумській області зараз функціонує 700 закладів освіти, з них 622 (88,9%) забезпечені захисними спорудами цивільного захисту. 208 навчальних закладів потребують капітального ремонту, реконструкції або побудови нових захисних споруд цивільного захисту.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram