Розкрижовані дерева та багаття: у Львівській громаді забудовник зрізав понад 100 дерев

Зрубані дерева та багаття. Фото: Facebook/Любомир Зубач

У Брюховичах, на вулиці Лікарській, 12 забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев. Зокрема, 37 дерев зрубали наприкінці січня. Тоді на забудовника наклали 200 тисяч гривень штрафу. А ще близько 70 — у березні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, дозвіл на оренду ділянки забудовнику надала тодішня селищна рада.

"Мова про комунальну ділянку, яку орендує ТЗОВ "Інтерміськбуд", а забудовує компанія з символічною назвою "Квітка". Дозвіл на оренду цій фірмі надала ще Брюховицька селищна рада. А на будівельні роботи, які нещодавно розпочалися, – Київ. Містобуди —теж з минулого", — каже посадовець.

За його словами, у січні забудовник, маючи дозвіл на зрізку двох дерев, самовільно зрізав 37. Тоді цей факт зафіксували і наклали штраф — 200 тисяч гривень. У понеділок, 4 березня, повторну незаконну рубку дерев зафіксували посадовці міськради.

"Забудовник не має документа, який би дозволяв вирізати на міській ділянці геть усі дерева. Попри це, під’їхавши вчора на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу, перше, що почули, — на ділянці активно різали бензопили. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкрижовані дерева. А також – багаття!" — говорить Любомир Зубач.

Як повідомили в департаменті міської агломерації, на місці працював поліцейський офіцер громади та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. Сьогодні, 5 березня, на вулицю Лікарську, 12 виїде комісія Адміністративно-технічного управління та управління екології та природних ресурсів. Фахівці визначать точну кількість самовільно зрізаних дерев та завдану шкоду.