Детектив НАБУ розповів, як заступнику голови Харківської облради передавали хабар

. НАБУ

За даними слідства, хабар в понад один мільйон гривень заступнику Харківської облради передали чотирма частинами.

Перший транш передали навесні цього року, розповів на брифінгу 23 липня детектив Національного антикорупційного бюро Микола Карась.

"Перший транш — 9.04.2021 року у розмірі 300 тисяч гривень. Другий транш був у розмірі 200 тисяч гривень відбувався 06.05.2021. Третій транш — 17.06.2021 року у розмірі 200 тисяч гривень. Остання сума грошових коштів, 350 тисяч гривень, були передані 21.07.2021 року", — сказав Карась.

До детективів НАБУ звернувся директор комунального підприємства, від якого, за версією слідства, вимагали хабар за збереження посади.

Один із затриманих у кабінеті голови Харківської облради.

"Директор підприємства звернувся до НАБУ з відповідною заявою про вчинення кримінального правопорушення. Це дало змогу нам зареєструвати кримінальне провадження і розпочати невідкладні слідчі дії", — сказав детектив НАБУ.

На питання, чи може загрожувати кримінальне покарання директору комунального підприємства, Карась відповів: "Я не думаю, що йому повинно щось загрожувати, але, звичайно, такі ризики можуть бути".

"Враховуючи той факт, що директор комунального підприємства звернувся з відповідною заявою, думаю, це повинно стати взірцем для інших осіб, які, можливо, побоюються звернутися до правоохоронних органів за наявності у них відповідної інформації про корупційні дії", — додав Карась.

Що відомо

  • Детективи НАБУ прийшли до Харківської облради з обшуком ввечері 22 липня. Слідчі дії відбувалися у справі про отримання неправомірної вигоди у сумі 1 млн 50 тис. грн. Затримані — один із заступників Харківської облради та адвокат.
  • 23 липня генпрокурорка України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.