У Помпеях археологи виявили добре збережені фрески в бенкетному залі "Чорна кімната"

Нові фрески, які знайшли у Помпеях. Pompeii Sites

У давньоримському місті Помпеї археологи розкопали бенкетний зал із добре збереженими фресками, що зображають міфологічних персонажів та сцени з Троянської війни.

Про це повідомляє BBC.

Під час нещодавніх розкопок на території Помпеїв відкрили бенкетний зал, стіни якого прикрашені фресками з міфологічними персонажами та сценами Троянської війни. Археологи кажуть, що фрески є одними з найкращих, знайдених на руїнах стародавнього міста. На високих чорних стінах великого банкетного залу зображені міфічні грецькі персонажі, такі як Олена Троянська. Майже повністю збережена мозаїчна підлога кімнати містить більше мільйона окремих білих плиток.

Pompeii Sites

На одній з фресок зображений Паріс, син троянського царя, який стоїть перед Оленою Троянською, на іншій — бог Аполлон намагається спокусити троянську жрицю Кассандру. Ці фрески розташовані в Чорній кімнаті, яка отримала назву через чорні стіни, що створювали унікальний ефект під час вечірніх зустрічей за допомогою мерехтливого світла ламп.

За словами Габріеля Цухтрігель, директора археологічного парку Помпеїв, стіни були пофарбовані в чорний колір, щоб дим від олійних ламп не осідав на них.

"Міфологічні пари дали ідеї для розмов про минуле та життя, лише на перший погляд, просто романтичного характеру. Насправді вони стосуються відносин між людиною та долею. Сьогодні перегляд історії Олени та Паріса може стати особливо значущим для нас: ми щодня стикаємося з вибором — зосередитись на особистих справах або ж зануритись в розгляд нашої ролі у широкому контексті історії. Ми можемо обмірковувати не тільки питання війни, політичні змагання чи стан довкілля, а й аналізувати атмосферу, яку ми формуємо у суспільстві через спілкування у соціальних мережах та взаємодію з іншими у реальному часі", — додав він.

Ця кімната є лише частиною більшого будинку в комерційному кварталі району, де тривають археологічні розкопки протягом останнього року. Поруч археологи раніше знайшли приміщення пекарні зі святилищем та пральню.

У пекарні було знайдено скелети дитини та двох дорослих, загиблих під час виверження вулкана Везувій у 79 році н. е., яке призвело до знищення та консервації Помпеїв під шаром попелу. Археологи вважають, що будинок, пекарня та пральня належали одній людині. Вони вважають, що ці території проходили реконструкцію через наявність черепиці, горщиків з вапняним розчином і кельми, які залишилися.

Експерти знайшли на стінах і жорнах ініціали ARV — скорочення від Aulus Rustius Verus (Авл Рустій ​​Вер), який був політиком у Помпеях, як повідомляє ВВС. Вони вважають, що він міг бути власником будівлі.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: culture@suspilne.media