Суд не призначив запобіжний захід офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного

Ексклюзивно
Печерський районний суд м. Києва. Печерський районний суд м. Києва

У Печерському суді Києва минув суд, де мали обрати запобіжний захід офіцеру з апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічникові Залужного Геннадію Частякову. Запобіжний захід підозрюваному не обрали.

Як повідомили джерела Суспільного, прокуратура наполягає на домашньому арешті для фігуранта. Підозрюваний, згідно з джерелами, — полковник Андрій Тімченко.

Суддя згодом не задовольнила клопотання про домашній арешт. Як повідомила кореспондентка Суспільного, підозрюваний не коментував питання про те, звідки у нього гранати. Його адвокат сказав, що офіцер нічого не коментуватиме, доки триває слідство. Журналістам заборонили знімати судове засідання.

Статус підозрюваного для чоловіка залишається чинним. В суді Суспільному пояснили: якщо слідчі оголосять нову підозру, тоді судді знову зможуть розглянути можливість обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, військовий здобув без відповідного дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого кабінету. Згодом він упакував 6 із них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю.

"Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв", — йдеться у повідомленні ДБР.

На Київщині 6 листопада від вибуху гранати загинув помічник Головнокомандувача ЗСУ майор Геннадій Частяков. Боєприпас був частиною "подарункового набору", який колега вручив військовослужбовцю на день народження. 13-річного сина Частякова госпіталізували у тяжкому стані.

7 листопада Нацполіція передала кримінальне провадження за фактом загибелі Частякова до Державного бюро розслідувань.

Раніше стало відомо, що ДБР розглядає чотири версії загибелі помічника Головнокомандувача ЗСУ майора Геннадія Частякова. Проте основна — нещасний випадок через необережне поводження з боєприпасами.

9 листопада Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру, який подарував гранати Геннадію Частякову. Чоловіка звинувачують у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.