Хакери атакували сайти Суспільного. Атаку розслідує Держспецзв’язку

Оновлено
Хакер. Getty Images

Хакери атакували сайти Суспільного. Відповідальність за атаку взяла на себе група "Солнцепёк". Суспільне звернулося до урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA.

"Суспільне зазнало хакерської атаки: частина наших сайтів тимчасово не працює. Ми вирішуємо проблему. Водночас усі платформи Суспільне Новини, зокрема сайт suspilne.media, працюють безперебійно. Також читайте нас у соцмережах: Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber", — йдеться у повідомленні команди Суспільного.

Відповідальність за кібератаку взяли на себе хакери російської групи "Солнцепёк".

Через кібератаку Суспільне звернулося до CERT-UA.

"Фахівці Урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, разом з відповідальними співробітниками Суспільного та правоохоронних органів зараз досліджують та опрацьовують інцидент за зверненням мовника", — повідомили у CERT-UA.

Також зазначається, що до інші медіа не зверталися з повідомленнями про ймовірні кіберінциденти та/чи кібератаки.

У травні речник Держспецзв’язку Володимир Кондрашов повідомив, що Росія у кіберпросторі використовує таку саму тактику, як і на полі бою — намагається атакувати цивільну інфраструктуру. За його словами, урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA відстежує діяльність понад 80 хакерських груп, більшість із яких — угруповання з РФ, а 90% їхніх членів — російські військові.

Читати ще