На Трійцю церкви відвідали близько 200 тисяч вірян

. Нікіта Галка, Суспільне

Святкування Трійці зібрало в церквах близько 200 тисяч вірян. Про це на нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

За його словами, священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму, свято минуло спокійно. 

Голова уряду Денис Шмигаль, який також був учасником наради, заявив, що "уряд пішов на послаблення (карантину – ред.), але люди мають бути свідомими загрози коронавірусу, яка нікуди не зникла".

Що відомо

  • У Києві 7 червня у День Святої Трійці відбулися богослужіння всередині церков. Як повідомляє кореспондент Суспільного, під час служб у Михайлівському Золотоверхому соборі і Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ віряни порушували дистанцію.
  • 5 червня Кабмін схвалив пом’якшення частини обмежувальних карантинних заходів. Дозволено проведення релігійних заходів на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та в приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. метрах площі будівлі.
  • Кабінет міністрів запровадив в Україні з 22 травня до 22 червня так званий адаптивний карантин. Також з 22 травня розпочався другий етап пом'якшення обмежень.
  • В Україні зросла кількість регіонів, в яких не можна пом’якшувати карантин через погані показники щодо захворюваності на COVID-19. Серед них є Київ.