Поліцейські, рятувальники та муніципальна варта: 30 вінничан стали донорами крові у рамках акції "Стань героєм в тилу"

. Фото: Суспільне

30 вінничан стали донорами у рамках акції "Стань героєм в тилу". Зорганізували її вінницька Асоціація молоді спільно з обласним центром служби крові. Сьогодні кров здавали рятувальники, поліцейські та Муніципальна варта.

Фото: Суспільне Вінниця

Рятувальник Володимир Іващук, каже, сьогодні день для нього розпочався з доброї справи. Кров здає не вперше.

Фото: Суспільне Вінниця

"Намагався не вживати жирної їжі, молочних продуктів, вранці був легкий сніданок та міцний чай з цукром", — каже Володимир Іващук.

Фото: Суспільне Вінниця

Як розповіла Суспільному медична директорка Тамара Павленко, нині їхній центр потребує усіх груп крові.

"Кров, яку ми сьогодні заготовимо, і візьмемо компонети — вона піде в будь-яку лікувальну мережу, туди, де буде потреба. Це будуть лікувальні заклади нашого регіону. Наразі у нас не витстачає 4 негативної, та 1 негативної груп крові, але запрошуємо усіх охочих, з будь-якою групою крові, тому що ситуація не стабільна — сьогодні вистачає однієї групи, а завтра вже ні", — розповідає Тамара Павленко.

Фото: Суспільне Вінниця

Скільки разів ставала донором вже й не пригадає, — каже Галина Суржикова. У Нацполіції працює 18 років.

"Здаємо для допомоги нашим військовим, для ЗСУ, діткам які потребують цього, хворим людям, яким потрібно. Чим можемо — тим допомагаємо", — розповідає Галина Суржикова.

Фото: Суспільне Вінниця

У перший день акції кров для потреб вінницьких лікарень здали 30 осіб з числа поліцейських, рятувальників та муніципальної варти. Надалі організатори запрошують доєднатися й усіх охочих.

Фото: Суспільне Вінниця

У приміщенні ТРЦ Sky Park у рамках акції "Стань героєм в тилу" — працівники обласної служби крові прийматимуть ще до 21 грудня з 11 до 15.00.

Читайте також

  • Павербанки, перетворювачі струму та сонячні станції: вінницькі студенти передають альтернативні джерела живлення для ЗСУ
  • Знайомство задля співпраці: у Вінниці відбувся перший національний форум "Релокація"