Резніков припускає, що РФ готує новий повномасштабний наступ

Важливо
. Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: УНІАН

Росія може готувати новий широкомасштабний наступ, який, ймовірно, відбудеться у лютому 2023 року.

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю The Guardian припустив, що в рамках "часткової мобілізації" в Росії, під час якої планувалося призвати близько 300 тисяч людей, половину вже використовують для посилення російських підрозділів, а інші 150 тисяч ретельно готують до майбутніх наступів.

"На підготовку (призовники - ред.) витрачають мінімум три місяці. Тобто вони намагаються розпочати наступну хвилю наступу, ймовірно, у лютому, як і минулого року. Це їхній план", — зазначив міністр.

Резніков також додав, що Росія скоріше за все продовжуватиме мобілізувати своїх громадян після нинішньої часткової мобілізації.

"Кремль намагається знайти нові рішення, як здобути перемогу", — зауважив він.

Що ще відомо про ймовірний новий наступ РФ

Нещодавно очільник МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що російські війська можуть спробувати здійснити масштабний наступ на Україну у січні-лютому наступного року. За його словами, про це може свідчити підготовка російських призовників, перекидання техніки та низка інших ознак.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний також зазначив, що у нього немає сумнівів, що "військові РФ знову підуть на Київ". За його словами, стратегічне завдання України — підготуватися до загострення війни, яке може статися наприкінці січня, або навесні. Росія може розпочати наступ на столицю з Білорусі.

Читайте також

Залужний: Росія накопичувала ресурси для війни з Україною роками, і наразі готує нові