"Наявність вентиляції, світла, води та запасних виходів": у Вінниці перевіряють укриття

. У Вінниці перевіряють укриття державної та приватної власності. Фото: Суспільне

У Вінниці перевіряють укриття державної та приватної власності. Таких у Вінницькій громаді понад 70, — каже директор міського департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. Розповідає, до повномасштабного вторгнення вони використовувалися виключно для укриття працівників, тепер там можна перечекати повітряну тривогу усім містянам.

Фото: Суспільне Вінниця

"Ці сховища використовувалися, раніше для укритя працівників підприємств, але так як вони уже ліквідовані ми будемо викосристувати для укриття населення", — розповідає Олег Парфілов.

Фото: Суспільне Вінниця

Розповідає, головне на шо звертають увагу — це наявність вентиляції, світла, води та запасних виходів.

Фото: Суспільне Вінниця

Сьогодні комісія у складі рятувальників та працівників департаменту цивільного захисту проводить перевірку сховища в одному з торгових центрів міста. Тут зробили капремонт, провели світло, інтернет. Подбали і про аптечку та вогнегасник, — каже Дмитро Сініцин, головний енергетик ТРЦ.

Фото: Суспільне Вінниця

"Раніше воно було у набагато гіршому стані ми обладанали вентиляцію сидіння для людей сидіти та лежати вона розраховане на на 200 та 300 осіб. Продовжуємо роботи, зараз ми займаємося, каналізацією та водопостачанням, ремонтні роботи. Також займаємося реконструцкцією системи вентиляціїї та забезпечити повітря з вулиці", — розповідає Сініцин.

Фото: Суспільне Вінниця

За словами Олега Парфілова, укриття у Вінниці перевіряє 70 робочих груп.

Якщо схов відповідає усім критеріям безпеки — його наносять на онлайн мапу укриттів, — каже Парфілов. Перевіряють і ті, які вже нанесені на мапу.

Читайте також

  • Вінницькі футзалісти зіграли у фіналі "Кубку Нескорених"
  • Нацгвардійці з Вінниці вибороли "золото" на Чемпіонаті України з бойового самбо