Постить фото й відео у соцмережі: вінничанка шукає господарів для безпритульних собак

У Вінниці зооволонтерка Ольга Танаскова шукає для безпритульних собак господарів. Для цього вона викладає у соцмережі фото та відеоролики тварин. Проєкт під назвою "Хочу додому" жінка започаткувала два роки тому. Торік у такий спосіб вдалося прилаштувати 30 тварин із притулку та 50 вуличних.

Фото та коротку розповідь про безпритульних тварин жінка публікує у соцмережах. Світлини Ольга робить сама або ж запрошує професійних фотографів.

Ми їх фотографуємо та поширюємо у соцмережах. Так намагаємося прилаштувати. Ми монтуємо, робимо гарні ролики, рілз у "Тік-ток" виставляємо”.

Ольга розповіла, що здебільшого розбирають цуценят. Дорослих собак прилаштувати важче.

Дорослі собачки можуть втекти, і вони звикли вже бути вільними, тому ми надаємо перевагу цуценятам та із притулку тваринам. Коли собака на вулиці і має опікуна, то ми їй даємо спокій. Просто робимо всі належні умови”.

Ті, хто взяв тварину додому, мають обов’язково надіслати Ользі фото та відеозвіт, а ще не тримати собаку на ланцюгу.

“Зараз багато випадків, коли собаку беруть, а належно за ними не доглядають: садять на короткий ланцюг, належно не годують, не вакцинують, не обробляють. Це не прилаштування. Надаєте фотозвіт будинку, де житиме тварина, та місце її облаштування, щоб я бачила”, — сказала Ольга Танаскова.

У сквері, що на площі Європейській понад 5 років живе собака на кличку Булочка. Зооволонтерка робить фото та відео безпритульної тварини.

У парку проживають кілька собачок, ними опікується Іван. Він їх годує. Ятеж, коли тут проходжу, то їх підгодовую”.

Місцевий житель Анатолій Володимирович собаку на кличку Булочка називає Кнопою. Він сказав, що забрав би тварину до себе, але у нього вже є собака.

А ось для Рекса та його подруги Спайкі Ольга шукає одного господаря. За її словами, вони один без одного не можуть.

“Це така нерозлучна парочка, яка блукає по всьому місту разом. Раніше вони жили на вокзалі, тепер перекочували сюди. Рекс у сім’ї тікав та повертався сюди до Спайкі, і люди вирішили не мучити тварину і відпустили його назад. Тепер вони не розлучні”.