Суди штрафують українців за порушення карантину. Яка сума вже назбиралася

. Уніан

Суди оштрафували громадян України загалом на 272 тисячі гривень за порушення карантинних обмежень, введених через поширення коронавірусу COVID-19.

"Всього за порушення правил карантину на території держави складено 3566 адміністративних протоколів. За результатами розгляду судами накладено штрафи на загальну суму понад 272 тисячі гривень", — ідеться в повідомленні Національної поліції.

Згідно з ним, станом на 3 квітня розпочато 44 кримінальних провадження за фактами, пов’язаними з порушенням карантинних заходів.

Зазначається, що окрему увагу приділяють особам, котрі зобов’язані перебувати на самоізоляції. Це стосується громадян, які нещодавно повернулися з-за кордону чи контактували із хворими на COVID-19. Поліцейські спілкуються з ними телефоном, роз’яснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції, а також проводять вибіркові перевірки, навідуючись до них додому. 

За порушення режиму самоізоляції правоохоронці склали 153 адмінпротоколи: у Києві – 64, Вінницькій області – 18, Чернівецькій – 17, Івано-Франківській – 11, Полтавській – 8, Волинській – 5, Закарпатській – 5, Сумській – 4, Херсонській – 4, Хмельницькій – 4, Харківській – 3, Київській – 2, Кіровоградській – 2, Миколаївській – 1, Одеській – 1, Тернопільській – 1.

Загалом до забезпечення заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки залучено майже 23 тисячі правоохоронців.

Що відомо

  • 25 березня уряд вирішив ввести режим надзвичайної ситуації по всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.
  • Кабінет міністрів України затвердив новий список додаткових обмежень у країні під час карантину через коронавірус. Водночас, якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності, то в кінці квітня почнеться поступове послаблення карантину.
  • Українці розповіли про ставлення до дій влади в умовах загрози коронавірусу і те, як змінилися їхні доходи під час карантину.
  • Станом на 10:00 3 квітня в Україні зафіксовано 942 випадки захворювання на коронавірус.