Байден попросив Сенат виділити додаткові $33 млрд на підтримку України

. Скріншот\Суспільне

Президент США Джо Байден звернувся до Сенату для схвалення додаткової підтримки Україні в розмірі 33 мільярди доларів. Вона буде спрямована на військову та гуманітарну допомогу Києву.

Про це Байден заявив під час звернення 28 квітня.

"Я сьогодні відправляю у Сенат додатковий запит для того, щоб ми могли продовжувати відправляти в Україну важливі військові поставки. Додаткове фінансування буде спрямоване на військові потреби України протягом найближчих днів, тижнів, місяців, які мають важливе значення", — сказав він.

За словами президента США, додаткова допомога дозволить Україні продовжувати чинити опір російській агресії — зокрема постачати артилерію, броньовані машини та протитанкові системи.

Як раніше повідомляв американський телеканал CNN, ітиметься про пакет допомоги в розмірі 33 мільярди доларів. З них 20 мільярдів підуть на закупівлю озброєння й спорядження для українських військових, 8,5 мільярда — на пряму економічну підтримку, а ще 3 мільярди — на гуманітарні й продовольчі цілі.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 15 березня президент США Джо Байден схвалив виділення Україні 13,6 мільярда доларів допомоги. Гроші пішли на підтримку Збройних Сил, гуманітарну допомогу, зокрема для біженців. Частину коштів (2 мільярди доларів) направили країнам ЄС, які приймають українських біженців, а ще 6,7 мільярди — на відправку військової допомоги Україні та союзникам США у Європі.
  • 21 квітня Байден заявив, що США виділять ще 800 млн доларів на озброєння Україні. Також США нададуть додаткових 500 мільйонів доларів економічної допомоги Україні і не пускатимуть російські кораблі в американські порти.
  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Сполучені Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 64. Текстовий онлайн

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

"Якщо ми не позбавимося русифікації, то за 10-30 років матимемо таку ж війну" — інтерв'ю з Даніловим

Чи допоможе нова зброя зупинити Росію і чого від неї чекати далі. Аналізує експерт

Росія розмістила в Криму бойових дельфінів. Ймовірно, для захисту військово-морської бази — аналітики

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!