На "Азовсталі" понад 400 поранених — парамедик "Азову"

. Польовий госпіталь в Маріуполі на "Азовсталі", фото: Nava Mrpl UA

У місті Маріуполь Донецької області, яке з початку березня перебуває в облозі російських військ, понад чотири сотні поранених перебувають на території комбінату "Азовсталь". Про це Суспільному розповів парамедик полку "Азов" Хасан.

"Я не називатиму точну кількість поранених на "Азовсталі", але вона більша за чотири сотні. І треба розуміти: ця цифра зростає. Тому що обстріли, авіанальоти, ракетно-бомбові удари не припиняються ні на хвилину.

Варто ще враховувати кількість цивільних на заводі. Серед них також є поранені. І ця кількість теж зростає. З цих поранених ургентної допомоги потребує щонайменше третина, а можливо, навіть більше. Частина цих людей неминуче помруть за таких умов", — розповів він.

Польовий госпіталь в "Азовсталі", фото: Nava Mrpl UA

Хасан стверджує, що через облогу у військових не вистачає ліків і медичного обладнання, зокрема турнікетів. Крім того, війська РФ часто обстрілюють машини медичної евакуації.

"Щодо ситуації з питною водою та їжею — вона вкрай погана. Їжі, за моїми підрахунками, вистачить десь на тиждень. Води — днів на чотири, мабуть. У цивільних також усе дуже погано з цим", — розповів парамедик "Азову".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь", по якому російські окупанти продовжують наносити бомбові удари. Там перебувають мирні жителі та українські військові.
  • Маріупольська міська рада повідомила, що на металургійному заводі перебувають не менше 2 тисяч цивільних — жінки, діти та літні люди, багато поранених. Люди перебувають в антисанітарії та жахливих умовах, без медикаментів.
  • Україна не раз намагалася організувати гуманітарний коридор із Маріуполя, але російська сторона постійно зривала його проведення. Відкриття такого коридору обговорював і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш із Путіним 26 квітня.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.

Читайте також

"Ми розуміємо, що буде м'ясорубка" — начальник патрульної поліції Маріуполя про "Азовсталь"

"Маріуполь став символом бажання Путіна перетворити Україну на руїни" — інтерв'ю з Нуланд

“Ми доводимо, головне не стіни, а люди” — Маріупольський державний університет переїхав у Київ

"Ховали людей в дитячих садочках, біля гойдалок, під під'їздами". Обстріли та фільтрація в Маріуполі