У Франківськ прямує літак санавіації, щоб транспортувати медсестру в Київський опіковий центр

Марафон
. Фото: Охмадит

З Києва до Івано-Франківська прямує літак санавіації, щоб транспортувати з обласної клінічної лікарні 59-річну медсестру в Київський опіковий центр. Жінка отримала 60% опіків під час пожежі в Косівській центральній районній лікарні увечері 28 грудня.

Про це Суспільному повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

14:04 з Києва до Івано-Франківська вилетів літак санавіації. Попередньо планували залучати гвинтокрили, але через несприятливі погодні умови від цього відмовилися", — повідомляють у МОЗі.

Фото: Суспільне Карпати

О 16:00 29 грудня пацієнтку з обласної клінічної лікарні перевезли на військовий аеродром "Івано-Франківськ". Звідти її літак має доправити у Київ, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

О 17:37 санітарний літак приземлився на аеродромі у Києві, повідомляють на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Медсестру, яка отримала 60% опіків тіла внаслідок пожежі планують транспортувати у Київський опіковий центр. 29 грудня станом на 10:30 жінка та двоє медиків з Косова перебувають в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем.

На Івано-Франківщині 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими у пожежі в Косівській центральній районній лікарні.

Читайте також

  • У лютому 2021 року у Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, яка знищила палату реанімації, де лікували пацієнтів хворих на ковід. У вогні загинула молода лікарка Ольга Гліва разом з трьома її пацієнтами.
  • Суспільне випустило документальний фільм-розслідування "Хвиля", який розповідає історію лікарки, що загинула, рятуючи пацієнтів у час пандемії.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!