Пожежа у Косівській лікарні: 30 грудня на Франківщині оголосили днем жалоби за загиблими

Марафон
. Фото: УНІАН

На Івано-Франківщині 30 грудня оголосили днем жалоби за загиблими у пожежі в Косівській центральній районній лікарні. Про це повідомила на Facebook-сторінці голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

"З огляду на трагічні події 30 грудня на Прикарпатті оголошено днем жалоби. Тож просимо обмежити розважально-концертні заходи та ввести зміни до програм місцевих теле- та радіопередач", — йдеться у дописі.

Голова Косівської громади Юрій Плосконос у коментарі Суспільному розповів, що наразі половина Косівської центральної районної лікарні — без теплопостачання через пожежу, яка сталася увечері 28 грудня.

"Для міста — це велика трагедія. Залишилися два корпуси, зараз туди евакуювали пацієнтів з трьох відділень: пологового, травматологічного та хірургії. Очікуємо завершення слідчих дій, щоб відновити теплопостачання", — розповів Юрій Плосконос.

Голова громади також каже, що з резервного фонду обласного бюджету для ліквідування наслідків пожежі обіцяли виділити 400 тис. грн. Але чи достатньо цього, поки не знають. Наразі чекають на завершення слідчих дій.

"У нас — спеціалізована лікарня, яка у час пандемії COVID-19 обслуговує два райони, — Верховинський і Косівський. Треба це все швиденько відновлювати, готувати. Тому що ми прекрасно розуміємо, пандемія нікуди не ділася і все одно буде наплив хворих. Ми мусимо їх рятувати. А зараз фактично реанімація вигоріла, оснащення. І приміщення треба ремонтувати. Це треба робити швидко", — каже Юрій Плосконос.

Що відомо

У Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

Внаслідок пожежі вночі 29 грудня в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з Косівської районної госпіталізували трьох медиків, двоє з них — у критичному стані.

Медсестру, яка отримала 60% опіків тіла внаслідок пожежі планують транспортувати у Київський опіковий центр. 29 грудня станом на 10:30 жінка та двоє медиків з Косова перебувають в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

Причиною займання в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стало порушення правил пожежної безпеки. В реанімаційному відділенні працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів. Це зумовило перенасичення повітря киснем.

Читайте також

  • У лютому 2021 року у Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, яка миттєво знищила палату реанімації, де лікували пацієнтів хворих на ковід. У вогні загинула молода лікарка Ольга Гліва разом з трьома її пацієнтами.
  • Суспільне випустило документальний фільм-розслідування "Хвиля", який розповідає історію лікарки, що загинула, рятуючи пацієнтів у час пандемії. Фільм проливає світло на моторошні таємниці української медицини. І викриває нові загрози, продиктовані пандемією COVID-19, з якими поки що не вдається впоратися ані керівництву лікарень, ані чиновникам.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!