Уряд Угорщини зобов'язав закривати обкладинки дитячих книжок на ЛГБТ-тематику

. Прайд у Будапешті, липень 2021 року, фото: АР

Влада Угорщини від 6 серпня зобов'язала крамниці продавати книжки, які нібито містять пропаганду гомосексуальності, лише в закритих пакуваннях. До переліку таких книг внесли ті, що містять інформацію про зміну статі та "явне" зображення сексуальності. Окрім того, магазинам рекомендовано продавати такі книги в межах 200 метрів від шкіл або церков.

Про це пише Reuters.

Це один із кроків програми прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана – у червні парламент країни, де домінує партія Орбана "Фідес", ухвалив "закон про захист дітей". Закон зокрема забороняє, як і показ на телебаченні контенту про сексуальні меншини та зміну статі до 11 вечора і без маркування 18+.

Норми цього закону засудили лідери держав та урядів 17 з 27 країн ЄС, оскільки вони призведуть до дискримінації сексуальних меншин.

Альянс угорських ЛГБТ-груп Budapest Pride закликав активістів залучити до боротьби з ідеями уряду, що утискають громадян, президента США Джо Байдена, щоб він підняв це питання перед Орбаном в Європі у середині червня. Також правозахисники сказали, що пропозиція "Фідес" "серйозно обмежить свободу слова і права дітей".

Раніше парламент Угорщини ухвалив закон, який забороняє трансгендерам змінювати у документах стать, призначену при народженні.

Читайте також

  • Україна за рівнем захисту прав ЛГБТ опинилася між Італією і Болгарією.
  • 40% представників ЛГБТ-спільноти зазнали цькувань на території Європейського Союзу протягом року.
  • Україна посіла 36 місце за рівнем забезпечення прав сексуальних меншин у Європі.
  • Посольства США, Великої Британії, країн-членів ЄС та інших країн закликали Україну продовжувати захищати права лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, людей-квір.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!