Окупанти проводять військові навчання та укріплюють позиції – штаб ООС

. Ілюстрантивне фото навчань українських військових, фото: Штаб ООС

15 березня СММ ОБСЄ зафіксувала зосередження танків окупантів з порушенням лінії відведення важкої техніки. Також окупанти продовжують укріплювати старі та облаштовують нові позиції.

Про це повідомляє штаб ООС.

15 березня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на полігоні поблизу населеного пункту Круглик 27 танків окупантів.

"Озброєння було розміщене за межами виділених місць зберігання озброєння, що вказує на те, що противник і надалі проводить навчання, а також нарощує озброєння та кількість військової техніки, демонструючи свою готовність до провокативних дій та силового сценарію", - йдеться у повідомленні.

Також українські військові зафіксували проведення інженерних робіт з поглиблення та розширення у напрямку українських позицій поблизу Широкиного, Маріуполя, Залізного та Торецька.

Що відомо

  • За інформацією Головного управління розвідки, війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності.
  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.