Війська окупантів приведені у вищі ступені бойової готовності — розвідка

. Facebook

Війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності. Про це повідомляє Головне управління розвідки міністерства оборони України.

"Особовий склад противника відкликано з відпусток, достроково відправлено до місць проходження служби осіб, які перебували на лікуванні у медичних закладах, здійснюється поповнення боєприпасами передових підрозділів", — йдеться у повідомленні.

Також серед місцевих жителів та особового складу окупанти поширюють чутки про початок бойових дій з можливим переростанням у повномасштабний військовий конфлікт.

Що відомо

  • Бойовики самоназваної "ДНР" уранці 3 березня заявили, що отримали дозвіл на ведення "упереджувального вогню на знищення". Про це йдеться у заяві на підконтрольному бойовикам сайті так званої народної міліції "ДНР". Водночас у штабі Операції об'єднаних сил Суспільному повідомили, що дотримуються режиму припинення вогню.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.
  • У СБУ заявили, що рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах розслідувань спецслужби.