Коваленко заперечує свою причетність до кризи в Чернігівській облраді

Коваленко заперечує свою причетність до кризи в Чернігівській облраді

Коваленко заперечує свою причетність до кризи в Чернігівській облраді
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко в ефірі «Сьогодні. Головне» на Суспільному сказала, що немає ніякого відношення до протистояння в облраді.

«Я читала у Фейсбуці, ніби маю. Але, насправді, ні. В мене є конкретна роль, я пропонувала кілька разів, щоб зібратися та все обговорити. Але одні приходять, а інші ні. Зараз сподіваюсь до чогось домовилися», - каже Анна Коваленко.

За її словами, перший варіант коаліції в облраді з фракцій «Рідного дому», «Слуги народу» та «Радикальної партії», до якого сходили 33 депутати, не був стійким.

«Коли дві-три людини хворіють і вже не збирається кворум, це вже не коаліція. Для мене, як для голови ОДА, важливо, щоб збиралися і проводили сесії. Але я не можу на це впливати, це поза моїми можливостями», - розповіла голова ОДА.

4 січня сайті обласної ради з’явилося повідомлення, я кому Анну Коваленко звинувачують у тому, що вона «виступає представником інтересів 5-ти партій («Наш край», «ВО «Батьківщина», Опозиційна платформа – За життя», «За майбутнє», «Європейська Солідарність»)». Таку заяву про голову ОДА опублікувало керівництво облради – голова Олена Дмитренко та її заступники – Ніна Лемеш та Дмитро Блауш.

У заяві керівництва облради зазначається про активну співпрацю депутатів цих фракцій та голови ОДА, адже «вечірні таємні засідання керівників п’яти опозиційних партій, які регулярно відбуваються в кабінеті голови ОДА, вже давно перестали бути таємними».

«Таємні засідання в облраді – це неможливо. До мене приходили керівники фракцій. Так як ми запрошували до обговорювання. Це відкрита інформація. І шукати таємних змов – смішно», - каже Анна Коваленко.

Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, проходить друга(позачергова) сесія Чернігівської облради. До коаліції «Рідного дому», «Слуги народу» та «Радикальної партії» долучилися 5 депутатів від ОПЗЖ.

Читайте також:

Куліду з ОПЗЖ можуть призначити начальником управління комунального майна Чернігівської облради

На початок