Дискусію про домашнє насильство провели в Івано-Франківську

Дискусію про домашнє насильство провели в Івано-Франківську

Дискусію про домашнє насильство провели в Івано-Франківську
.

Дискусію "Домашнє та вуличне насильство: де межа відповідальності поліції та громади" провели в Івано-Франківську. Захід організували громадська організація "Д.О.М.48.24" разом із патрульною поліцією міста.

Богдана Гасан на такому заході вперше. Проте темою домашнього насильства, каже, цікавиться вже кілька років.

"Перш за все я б хотіла дізнатися, як допомогти таким жінкам, тому що в мене в дитинстві теж була така ситуація. І я, як майбутній психолог, хочу більше про це дізнатися. Також те, що насильство і у школі, і у сім’ї – це приховане явище, і в цьому, по суті, увесь жах", - розповіла учасниця акції Богдана Гасан.

Старша інспекторка відділу зв’язків з громадськістю Олександра Бабецька розповідає, що лише 10 відсотків людей звертається за допомогою через насильство у сім’ї.

"Потрібно не боятися говорити про те, що у вас трапляється у родині. Чомусь у нас так заведено, що те, що відбувається у сім’ї, там має і залишатися. Здебільшого так. Але якщо людина страждає, то вона повинна про це говорити і шукати допомогу. Тому треба знати, куди звертатися, знати, які треба мати із собою речі, документи, як поводити себе із кривдником, бо не в кожен момент жінка може втекти", - каже Олександра Бабецька.

Дискусію про домашнє насильство провели в Івано-Франківську
Дискусію про домашнє насильство провели в Івано-Франківську.

За словами співорганізаторки заходу Наталії Вишневецької, такі дискусії проводять часто. Так, каже, кількість насилля у місті буде меншою.

"Для нас це важливо, тому що ми хочемо, щоб громада була більше обізнана у питаннях, які стосуються безпосередньо безпеки, толерантності. Навіть злочинці потребують розуміння. І таким чином ми можемо зменшити ту злочинність, якщо будемо розуміти, що саме призводить до того, що людина скоює злочин", - розповідає співорганізаторка заходу Наталія Вишневецька.

Авторка: Ольга Клим

На початок